Десятки тисяч українців хворіють на парагрип, який "маскується" під застуду

Десятки тисяч українців хворіють на парагрип, який "маскується" під застуду

Лікарі радять профілактичні заходи, аби не витрачатись на дорогі ліки

Цей різновид ГРВ протікає повільніше, ніж звичайний грип.

Вже десятки тисяч людей в Україні захворіли на парагрип – різновид гострих респіраторних вірусних інфекцій, повідомляє "Сніданок з 1+1".

Парагрип дуже підступний – його симптоми протікають повільніше, аніж у звичайного грипу, а тому його часто плутають зі звичайною застудою. Захворювання на парагрип не залежить від холодів, він передається через вірус.

Лікарі заспокоюють, що епідемії парагрипу в Україні поки що немає. І навіть 17 000 зареєстрованих хворих лише в місті Києві – у межах норми. Рекомендують профілактичні заходи, аби не довелось витрачатись на дорогі протигрипозні ліки.

Якщо ви все ж захворіли на парагрип, лікарі радять не "призначати" самому собі антибіотики, які не лікують від грипу, та полісимптомні препарати, які лише знімають нежить та температуру, але не впливають на чинники захворювання, що загрожує серйозними наслідками.

Лікарі рекомендують мати з собою завжди противірусні та інтерфероногенні препарати, такі як "Амізон", "Анаферон". Ці препарати потрібно починати приймати в перші години захворювання.

Нагадаємо, загроза лихоманки Ебола наблизилася до України. Біля узбережжя Одеси перебуває судно, у члена екіпажу якого підозрюють смертоносний вірус.

Вже десятки тисяч людей в Україні захворіли на парагрип

Вже десятки тисяч людей в Україні захворіли на парагрип

Повʼязані теми:

Наступна публікація