Дієтолог назвав продукти, які підвищують відчуття голоду і змушують переїдати

© pixabay.com
Експерт порадив не вживати їжу, яка містить хімікати, цукор, сіль та консерванти.

Дієтолог Райнон Ламберт склав для жінок список продуктів, які лише провокують відчуття голоду. Сюди навіть ввійшли закуски, які вважаються здоровими перекусами.

Споживання продуктів на рідкій основі, які містять мало клітковини та білка, часто викликають відчуття голоду вже протягом години, пише Daily Mail. Сюди входять ягоди асаї та фруктові соки. Окрім того, дослідження показали, що ретельне пережовування їжі більше задовольняє наш апетити, а таким чином у нас менше шансів на переїдання під час наступного прийому їжі. Дієтолог порадив додавати протеїн до ягід або пити смузі, а не соки.

Окрім того, лікар не радить перебивати апетит чипсами, адже вони не мають поживної цінності. У їхньому складі хімічні речовини і велика кількість солі, яка викликає відчуття голоду. Як варіант, краще вживати фруктові чипси. Також дієтолог зазначив, що горох васабі з цукром та сіллю теж залишає людей із відчуттям голоду. За його словами, цукор не має "вимикача" і лише змушує нас бажати його більше. Альтернативою може стати горіховий мікс, багатий на клітковину. Такий перекус сприятиме виділенню гормонів, які скажуть нашому мозку, що організм уже ситий.

Читайте також: Нестачу води назвали можливою причиною ожиріння

Також не всі салати гарно борються з голодом. За словами дієтолога, завжди потрібно надавати перевагу овочам та продуктам, багатим на протеїн, а не просто листю. Як заправку можна використовувати йогурт з високим вмістом білка.

Більше того, дієтолог заперечив, що шоколад та батончики з мюслі можуть побороти відчуття голоду. Якщо в шоколаді мало какао, то це лише змушує більше хотіти їсти. У такому випадку краще надавати перевагу чорному гіркому шоколаду. Що стосується батончиків з мюслі, то вміст цукру в них провокує відчуття голоду. 

Також не допоможуть насититися круасани та бутерброди. Щоб не відчувати голод, краще їсти випічку з горіхами. А білий хліб, своєю чергою, маю низьку поживну цінність. У сендвічах краще надавати перевагу цільозерновому хлібу з поживною начинкою. 

Дієтолог звернув увагу на алкоголь, який "змушує" нас хотіти більше їсти. Він не радить вживати солодкі коктейлі та пиво. Хорошим варіантом буде червоне вино.

На завершення експерт порадив вживати менше продуктів, які містять хімікати, цукор, сіль та консерванти.

Нагадаємо, раніше вчені знайшли спосіб багато їсти і не гладшати. Вони з'ясували, за яких умов важливий для організму бежевий жир перетворюється на менш корисний білий. 

Дізнавайтеся головні новини першими — підписуйтесь на наші push-сповіщення.
Обіцяємо повідомляти лише про найважливіше.

Відправити другу Надрукувати Написати до редакції © За матеріалами Daily Mail / ХІ
Побачили помилку - контрол+ентер
Всього коментарів: 0
Вибір редакції