Педіатри розповіли, на що найчастіше хворіють українські діти

Педіатри розповіли, на що найчастіше хворіють українські діти

Абсолютно здорових дітей в Україні - усього 1% / Фото: ТСН.ua

99% українських дітей мають які-небудь захворювання. 

Лише 1% українських дітей абсолютно здорові. Про це свідчить статистика, опублікована напередодні у ЗМІ. Журналісти "Сніданку" з'ясували у педіатрів, на що найчастіше хворіють українські діти.

Як виявилося, 18% дітей мають по чотири хронічних захворювання, і майже 15% - п'ять і більше. Саме такі дані отримали медики за результатами комплексних клінічно лабораторних і функціональних досліджень. Із тисячі обстежених дітей практично здоровими визнали лише одинадцять.

Педіатр зі стажем Олена Серга, яка щодня оглядає маленьких українців, не дивується статистиці. Медик каже, що усе рідше на консультацію приходять абсолютно здорові діти.

"Статистика, насамперед, повинна бути націлена на те, щоб попередити батьків, що дитина повинна вести здоровий спосіб життя, правильно харчуватися, займатися спортом, фізкультурою, прогулянками на повітрі - і це ж буде профілактика", - пояснила педіатр.

За її словами, найчастіше діти хворіють від поганої екології, малорухомого способу життя та неякісного харчування.

"Захворювання шлунково-кишкового тракту, на жаль, дуже багато алергічних захворювань, порушення постави, захворювання органів зору, лор-патологій багато", - розповіла Серга.

Як повідомлялося раніше, українським дітям загрожує страшна хвороба, яка здатна вбити за кілька годин

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація