Смертельні вакцини від сина Богатирьової розбавляли з численними порушеннями в антисанітарії

Смертельні вакцини від сина Богатирьової розбавляли з численними порушеннями в антисанітарії

Вакцинація проти гепатиту В нав’язана МОЗ, переконують лікарі / Фото: ТСН.ua

Встановлена наявність 14 критичних, 22 суттєвих і 4 несуттєвих порушень при виготовленні вакцини.

Після сюжету на телебаченні правоохоронці були змушені зупинити конвеєр з небезпечними вакцинами, а син міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової навіть продав свій фармацевтичний завод. Начебто проблема зникла, але документи залишились.

До рук журналістів "Грошей" потрапили внутрішні звіти МОЗ. Це перелік дітей, які померли одразу після вакцинації або ж за кілька годин після щеплення. Усім немовлятам кололи препарати тієї самої фірми "Біолік". Загиблих - сотні, хто відповість за нав'язані ліки від життя, ставить питання програма.

Минулої осені програма "Гроші" шокувала всю Україну гучним розслідуванням про вакцинацію з присмаком смерті. Тоді журналістам потрапив до рук унікальний документ - витяг з внутрішньої звітності міністерства охорони здоров'я. Тоді на цих сторінках "Гроші" нарахували 8 летальних випадків. Сьогодні дитячих смертей вже 11.

Читайте також: Діти помирають після щеплень вакциною від сина Богатирьової

Після оприлюднення цього документу програмою "Гроші" діяльністю "Фармстандарт біолік" зацікавились і народні депутати, і в Генпрокуратурі, і в Антимонопольному комітеті.

"Тиснуть на прокуратуру з тим, щоб згорнути цю перевірку", - говорить нардеп Андрій Сенченко.

У державній службі України з лікарських засобів після осіннього розслідування "Грошей" теж провели перевірку на підприємстві "Фармстандарт-Біолік". За результатами перевірки було прийнято рішення про призупинення виробництва лікарських засобів цим підприємством.

Якість лікарських засобів перевіряє МОЗ. У них завжди все гаразд. А от Держслужба з лікарських засобів контролює лише умови виробництва. Програмі потрапив до рук ще один цікавий документ - результати перевірки виробництва дітовбивчої вакцини проти гепатиту В. Порушення не одне і не два. Як йдеться в документі, "встановлена наявність 14 критичних, 22 суттєвих і 4 несуттєвих порушень".

Однак в міністерстві як не бачили, так і не бачать зв'язку між цими критичними порушеннями і смертю дітей.

Що ж знайшли перевіряльники на харківському підприємстві? "Фармстандарт біолік" сировину для виготовлення вакцини проти гепатиту В отримувало з Куби. Кожна партія чітко розрахована на певну кількість ампул. Держслужба виявила: харківські фармацевти примудрялися з цієї сировини випускати в рази більше доз, ніж дозволено. Виходить - розчин банально розбавляли, аби більше заробити.

Ще одне шокуюче порушення - повна антисанітарія при виробництві дитячих ліків.

Держслужба з лікарських препаратів після такої результативної перевірки зупинила виробництво загадкової вакцини. Сьогодні завод стоїть, коментарів у них не допроситися.

Вакциною з цього заводу найближчим часом не будуть робити щеплення українським малюкам. Це плюс. Мінус - вся країна залишилась без вакцин проти гепатиту В. Адже, якщо вірити результатам перевірки антимонопольного комітету, іншої в нас просто немає.

"Тендери проводяться безсовісним чином. Коли поставляються дві-три компанії, але всім пропонують препарат тільки одного виробника. Просто в одні ворота йде закупівля", - говорить Сенченко.

Підставними фірмами, які вигравали МОЗівські тендери, сьогодні займається прокуратура. Цікаво, чи знайдуть винних у низці загадкових дитячих смертей. А син Богатирьової тим часом умиває руки.

"Неправда в тому, що власниками є мої родичі", - запевняє Богатирьова.

Народний депутат Андрій Сенченко теж проводив своє депутатське розслідування. І має докази того, що Богатирьова бреше.

"Вона 4 лютого на брифінгу заявила про те, що її син не має відношення до компанії... Він пішов, здається, з посади керівника наглядової ради 14 або 15 лютого цього року. Вже після заяви Богатирьової про те, що він не має ніякого відношення", - розповідає нардеп.

Син Богатирьової всього лиш місяць як непричетний до підприємства "Фармстандарт біолік". Це й зрозуміло, адже мало кому хочеться відповідати за десятки загадкових дитячих смертей після вакцинації.

І увага! Вакцинація проти гепатиту В нав'язана міністерством, переконують лікарі. Адже в Україні немає епідемії, щепити дітей проти цієї хвороби треба тільки в окремо взятих випадках. У міністерстві Богатирьової зробили цю вакцинацію масовою.

Вакцини від сина Богатирьової виготовляли з критичними порушеннями

Вакцини від сина Богатирьової виготовляли з критичними порушеннями

Повʼязані теми:

Наступна публікація