У МОЗ запаслися вакцинами для щеплення дітей майже на півроку

У МОЗ запаслися вакцинами для щеплення дітей майже на півроку

Фото: Getty Images

До лікарень вакцини потраплять наприкінці квітня

У Міністерстві охорони здоров'я обіцяють розподілити по поліклініках усі вакцини, необхідні для щеплення дітей, до кінця цього місяця, йдеться в сюжеті ТСН. Ранок.

У відомстві наголошують, що більшість вакцин, які входять до національного календаря, уже придбані. Зокрема, це стосується вакцин проти туберкульозу, та першої партії від кору, паротиту та краснухи. Загалом, вакцин має вистачити на 5 місяців.

Поміж тим, в Україну прибула перша партія ліків для ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД.

У МОЗ заявляють, що раніше вакцинація проводилась незадовільно, адже поставки вакцин проходили із перебоями.

"Друга частина шістнадцятого року буде остаточно переломною у забезпеченні вакцинами у плановому, зрозумілому плануванні вакцин на наступні роки з тим щоб більше ніколи в Україні не було ситуації коли країна в центрі Європи , з 42 мільйонним населенням мала нерегулярні поставки вакцин, недостатню кількість вакцин з тим, щоб не охопити всіх дітей щепленнями відповідно до календаря", - заявив заступник міністра охорони Ігор Перегінець .

Нагадаємо, в кінці березня в Україні спростерігалась критична ситуація із вакцинами, особливо не вистачало БЦЖ – вакцини проти туберкульозу.  Тепер з ринку зникає найпопулярніша комбінована вакцина проти дифтерії, правця та кашлюка. Її виробник оголосив про обмеження поставок до кінця року. Окрім того, перебої, як зазначає британьский постачальник вакцин, триватимуть від року до двох для державних закупівель. Приватний сектор чекатиме щонайменше півроку.

Раніше, учені з науково-дослідного інституту Скріпса встановили, що в організмі більшості людей присутні імунні клітини, здатні впоратися з ВІЛ. Відомо, що деякі люди, інфіковані вірусом імунодефіциту людини, можуть виробляти антитіла, які здатні ефективно нейтралізувати чимало штамів небезпечного і вірусу, що швидко мутує.

Повʼязані теми:

Наступна публікація