У Житомирі школи узяли в полон грип та ГРВІ

У Житомирі школи узяли в полон грип та ГРВІ

Діти переховуються від грипу по домівках

Дві третини всіх житомирян, які уражені застудою, — це школярі

Поки на Заході України школи зачинили через негоду, у Житомирі навчальні заклади закрили на карантин. Не вчитимуть тут тиждень через стрімке зростання кількості хворих на ГРВІ та грип. Два інфекційні відділення дитячої лікарні ущент заповнені хворими, — йдеться в сюжеті "ТСН.19:30".

Першим пішов на карантин Житомирський екологічний ліцей. Тут через застуду до школи не прийшов кожен другий учень. До шкільної медсестри діти звертались зі скаргами головний біль, підвищену температура, біль в горлі, кашель.

В обох інфекційних відділеннях міської дитячої лікарні немає жодного вільного ліжка. Медики кажуть, малечу сюди кладуть переважно у стані середньої тяжкості.

Кількість хворих на застуду за тиждень у Житомирі зросла вдвічі, а уражених грипом — побільшало вп'ятеро. Більшість хворих - школярі. Саме тому, не очікуючи перевищення епідемпорогу, оголосили карантин.

Головний державний лікар міста Житомира Олександр Шпита розповів, що із з 2676 захворілих, 1714 чоловік — це були дітим вікової групи 5-14 років і з них 286 людям було поставлено діагноз "грип".

Загалом, діти Житомира гулятимуть два тижні: перший через карантин, а слідом підуть весняні канікули. Уже зараз батьків заспокоюють, що учні шкільну програму наздоганятимуть не суботами. А ще школярам байдикувати навіть удома не дадуть, бо вчителі будуть виставляти по різним класам свої завдання і діти зможуть брати ці завдання з Інтернету, отримувати консультації тощо.

Читайте також: Киян атакує новий тип небезпечного грипу

До навчання житомирські школярі мають повернутися 1 квітня. Утім, канікули можуть подовжити і на більший термін, якщо кількість хворих на ГРВІ та грип зростатиме і надалі .

Кореспондент ТСН Олена Кузнєцова

Поки на Заході вирує негода, Житомир атакував грип

Поки на Заході вирує негода, Житомир атакував грип

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація