Українці отруюють себе небезпечним взуттям, яке випаровує "вбивчі" речовини

Українці отруюють себе небезпечним взуттям, яке випаровує "вбивчі" речовини

Взуття псує здоров'я людині

Неякісне взуття сприяє захворюванням шкіри.

Людина може зіпсувати собі здоров'я поганим взуттям.

Як повідомляється у сюжеті програми "Територія обману", ноги всмоктують випаровування токсичних речовин від підошви і устілки. Наприклад, з клею можуть випаровуватися толуол, кадмій, хлор, свинець та формальдегід.

Один з експериментів, які провели журналісти, довів, що неякісне взуття швидко псується і призводить до небезпечних захворювань.

За словами лікаря-дерматолога Олени Старченко, пофарбовані неякісною фарбою балетки призведуть до контактного дерматиту. "Розвиток хворобливого стану шкіри у вигляді появи червоних плям, лущення, бульбашок, вузликових елементів, сильного свербіння", - повідомила спеціаліст.

В'єтнамки можуть нагородити свого власника грибковою інфекцією, а закриті черевики та кросівки можуть викликати дисгідроз стоп.

"Це своєрідна реакція потових залоз на підвищену вологість і температуру після тривалого знаходження в закритому взутті. Людина може побачити, як на шкірі стоп біля зводу і на бічних поверхнях пальців раптово з'являються дрібні підшкірні пузирі з водянистим вмістом", - додала вона.

І причина усіх цих захворювань – відсутність повітря, яке має пропускати взуття. Зокрема, шкіра ніг повинна постійно вентилюватися, адже стопи потіють.

Токсичне взуття псує здоров'я людині

Токсичне взуття псує здоров'я людині

Крім того, під час одного дослідження вдалось зясувати, що у спекотну погоду краще носити замшеве взуття, тому що воно найкраще вентилюється. Найбільше ноги пітніють в черевиках з замінників шкіри.

Нагадаємо, лікарі рекомендують носити підбори до 4 сантиметрів, аби уникнути проблем зі здоров'ям. Медики радять носити з собою запасну пару на низьких підборах, а на високих ходити не довше 3 годин на день.

Повʼязані теми:

Наступна публікація