ВООЗ скликає надзвичайне засідання через поширення вірусу Ебола

ВООЗ скликає надзвичайне засідання через поширення вірусу Ебола

ВООЗ скликає засідання щодо стрімкого поширення Ебола. / Фото: Fotolia/kasto

У ВООЗ повідомляють, що спалах лихоманки "Ебола" є найбільшим з часу появи хвороби.

В середу у Женеві відбудеться засідання надзвичайного комітету Всесвітньої організації охорони здоров'я щодо поширення смертельної лихоманки "Ебола".

Як повідомляє центр новин ООН, представник ВООЗ Тарік Ясаревич заявив, що предметом наради експертів буде епідемія "Ебола" в Західній Африці.

"Керівництво ВООЗ хоче упевнитись, чи не носить нинішній спалах глобальної загрози для охорони здоров'я", – сказав Ясаревич.

Він зазначив, що в разі, якщо експерти дійдуть такого висновку, буде надано рекомендації. Також може бути введене обмеження на пересування населення з країн, охоплених лихоманкою.

У ВООЗ повідомляють, що спалах лихоманки "Ебола" є найбільшим з часу появи самого захворювання. Хвороба вже забрала в Африці більше 800 життів, і ліків проти лихоманки немає. Три випадки також були підтверджені у США.

Раніше Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про створення програми для боротьби зі спалахом лихоманки "Ебола" у Західній Африці.

Лихоманка Ебола - гостра висококонтагіозна вірусна хвороба (має високий ступінь зараження), характеризується важким перебігом, високою смертністю і розвитком геморагічного синдрому (схильність до шкірної геморагії і кровоточивість слизових оболонок).

Коефіцієнт летальності (смертності) лихоманки становить до 90%. Спалахи лихоманки Ебола відбуваються в основному у віддалених селах Центральної та Західної Африки, біля вологих тропічних лісів.

Вірус Ебола передається людям від диких тварин і поширюється серед людей від людини людині. Носієм вірусу Ебола вважаються плодоїдні кажани сімейства Pteropodidae.

Повʼязані теми:

Наступна публікація