Як правильно обрати сухофрукти: поради експертів

Сухофрукти взимку замінюють дітям солодощі, особливо цукерки.

На ринках столиці сухофруктів вистачає. Кияни охоче купують смаколики, попри високу ціну, а деякі покупці на ціни навіть не звертають уваги, йдеться в сюжеті програми "Сніданок з 1+1".

За словами продавців, ціни на ці продукти зросли майже втричі. Таке зростання – результат знецінення гривні, пояснює власник торгівельної лавки Джасар.

Сухофрукти замінюють дітям солодощі, особливо цукерки. А ще стають у пригоді взимку як альтернатива цитрусовим для тих, у кого на них алергія. 

Курага, фініки, чорнослив, ізюм та інжир – їх покупці обирають за двома принципами: сумлінність продавців та власні знання. 

"Курага повинна бути не яскравого кольору, блідо-жовта. Взагалі темна. Фініки намагаємося брати з кісточками. Ізюм намагаємося брати темненький із такими плодоножками, щоб було видно, що він не був пошкоджений під час висихання", - каже киянка Анжела.

Перед тим, як їсти сухофрукти, їх слід завжди промивати кип'яченою водою.

За словами фахівців, упаковані сухофрукти можна їсти одразу. Вони захищені від бруду, мікробів і не втрачають смак. А краще за все смакові якості зберігає фальгована упаковка, вона найщільніша.  А через те, що фольга не пропускає світло, сухофрукти у ній можуть зберігатися близько року.

Залиште свій коментар

Аватар
Залиште свій коментар

Коментарі до посту

Останні Перші Популярні Разом коментарів: