Здоров'я гей-пар гірше ніж в традиційних сімей через дискримінацію

Здоров'я гей-пар гірше ніж в традиційних сімей через дискримінацію

Геї в США не мають такого ж медичного обслуговування, як і традиційні родини.

Американські вчені встановили, як шлюб впливає на здоров'я геїв і гетеросексуалів.

Вчені Мічіганського університету дослідили, що здоров'я в гомосексуальних пар, які живуть разом, на 61% гірше ніж сімей традиційної орієнтації.

Як повідомляє The Daily mail, задля дослідження вчені спостерігали за змінами в стані здоров'я понад 1,5 тис пар, серед яких були гетеросексуальні, гомосексуальні і самотні мешканці США.

Результати показали, що гомосексуальні пари чоловіків, які тривалий час мешкають разом, У 61% випадках мають гірший стан здоров'я ніж гетеросексуальні одружені пари. В цей же час жінки, які перебувають в одностатевих стосунках і живуть разом, мають проблеми зі здоров'ям на 46% частіше.

За словами лікаря Хуея Лю, найвірогідніше причина погіршення стану здоров'я в гомосексуалів ховається в офіційному оформленні шлюбу. А також у постійних стресах через дискримінацію сексуальних меншин.

"Сексуальні меншини частіше переживають стреси через дискримінацію, а це в свою чергу впливає на їхнє здоров'я. Крім того, одностатеві стосунки сьогодні не забезпеченні тими ж психосоціальними, економічними та інституційними ресурсами, як і легальний гетеросексуальний шлюб", - сказав лікар Лю.

За його словами, одностатеві пари, які мешкають разом, не мають сімейного медичного страхування і не обслуговуються так, як традиційні пари. І це теж впливає на стан здоров'я геїв.

Повʼязані теми:

Наступна публікація