Наука та IT

Facebook попросив користувачів надіслати свої оголені фото

Соцмережа тестує нову програму.

Facebook попросив користувачів надіслати свої оголені фотографії та відео.  Соціальна мережа випробовує нову програму, яка покликана захистити жертв "порнопомсти" - коли хтось розповсюджує чиїсь інтимні фото, щоб помститися.

Про це повідомляє Vice News.

Програма буде доступна у Великій Британії, США, Канаді та Австралії. Facebook у цих країнах співпрацюватиме з "надійними партнерами" - державними організаціями у цих країнах, які займаються захистом та опікою жертв насильства.

Будь-хто, хто побоюється, що їхні інтимні зображення або відео можуть стати публічними, можуть надіслати їх на спеціальну форму, яку матимуть надійні партнери Facebook. Після того користувач отримує електронний лист із захищеним одноразовим посиланням для завантаження цих знімків.

Після того кожне фото і відео отримують спеціальні цифрові відбитки, за якими можна буде відслідковувати і блокувати їхні майбутні завантаження на Facebook, Instagram або Messenger.

Раніше соціальна мережа Facebook опублікувала правила розміщення публікацій. Там детально описано, в якій ситуації адміністратори видаляють суперечливий контент, а в якій – ні. Так, згідно із брифом, користувачі зможуть подавати апеляцію на видалення їхніх постів. У цьому випадку публікацію повторно розгляне інший адміністратор. 

Меню