10 найнебезпечніших продуктів і страв на планеті

12 липня 2018, 13:00

Видання Business Insider за допомогою лікаря-дієтолога Кіта Кантора склало список найнебезпечніших продуктів та страв на планеті. Ця їжа може вкласти вас на лікарняне ліжко та навіть убити. 

Риба фуґу містить смертельну дозу тетродотоксину. Аби не отруїтися, її варто правильно приготувати. 

Сир Касу Марцу виготовляється на Сардинії і відомий наявністю в ньому живих личинок. Продаж цього делікатесу заборонений. 

Склад сосисок у хот-догах викликає сумніви. Цей фастфуд також доволі часто є причиною травм, пов’язаних із задухою, у дітей до 3 років. Жувати сосиски треба повільно 

Паростки люцерни, особливо сирі, є ідеальним середовищем для росту бактерій і можуть викликати сальмонельоз. 

Сирий восьминіг через високу нервову активність під час ковтання може приклеїтися до горла людини і викликати задуху. Так щороку гинуть в середньому 6 осіб. 

Молюски, а особливо сирі устриці, накопичують небезпечні бактерії та мікроби та є найпоширенішою причиною виникнення харчових алергій. 

Сир з непастеризованого молока може містити шкідливі бактерії, які здатні поширювати небезпечні харчові хвороби. 

Недостиглі плоди акі містять небезпечну дозу гіпогліцину А, що може спричинити блювоту, гіпоглікемію та навіть смерть. Чорне насіння цього фрукта завжди отруйне. 

Сирий та зелений мигдаль містить ціанід, але цей токсин руйнується під час термічної обробки. 

Сира червона квасоля містить токсичну речовину фітогемаглютинін. У великій кількості вона викликає блювоту та головний біль. 

Дізнатися більше