Чим корисне пиво

Партнерський Матеріал

            

Цьогоріч 2 серпня відзначають Міжнародний день пива – неофіційне свято, що зазвичай проходить в першу п'ятницю серпня. Його відзначають у 207 містах 50 країн на 5 континентах. Розповідаємо про деякі корисні властивості пива, про які ви могли не знати —>

            

Численні наукові дослідження останніх років показують, що свідоме та помірне споживання хмільного напою можуть покращити здоров'я. Доведено, що споживаючи відповідально (до 350 мл на добу), можна отримати певну користь. Далі – декілька прикладів —>

Містить вітамін В1

Пиво містить вітамін В1. За словами в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, вітамін В1 необхідний для роботи центральної та периферичної нервової систем – нейрони використовують глюкозу як джерело енергії. Нестача В1 може призвести до їх загибелі. Як наслідок, порушується короткочасна пам'ять і координація рухів.

Зменшує ризик серцево-судинних захворювань

Помірне споживання пива допомагає знизити ризик серцево-судинних захворювань, зменшуючи запалення в організмі, розріджуючи кров і запобігаючи утворенню згустків, які можуть блокувати коронарні артерії. Дослідження показало, що помірне споживання темного елю й стауту ​​особливо ефективні для зниження ризику серцевих захворювань. 

Підвищує рівень хорошого холестерину

Окрім зниження ризику серцево-судинних захворювань, споживання пива може також допомогти з підвищенням рівня ліпопротеїнів високої щільності, також відомих як "хороший холестерин". Він сприяє видаленню холестерину низької щільності і накопичення нальоту в артеріях.

Зміцнює кістки

Остеопороз є проблемою для багатьох літніх людей, надто для жінок. Однак невелика кількість пива може допомогти з цим – напій містить дієтичний силікон, що підтримує розвиток кісток. Дослідження також показують, що відповідальні споживачі пива рідше мають підвищену щільність кісток і рідше страждають на остеопороз.

Містить поживні речовини

Так! Пиво містить поживні речовини. Оскільки більшість брендів виготовляються з цільного зерна – наприклад, пшениці, кукурудзи або рису – ви зазвичай споживаєте розчинну клітковину і навіть невеликі кількості заліза, калію і магнію.

Сприяє здоров'ю очей

Пивні антиоксиданти, особливо ті, що містяться в елях і стауті, можуть допомогти захистити очі, запобігаючи пошкодженню мітохондрій. Пошкодження мітохондрій є причиною катаракти у зрілому віці. Згідно з дослідженням Університету Західного Онтаріо, одне пиво на день може мінімізувати ризик.  

Зменшує стрес

Помірне споживання пива може допомогти побороти стрес та тривогу. Навіть звичайна дегустація пива може підвищити рівень дофаміну – людина стає більш спокійною та розслабленою. 

.