Новорічні коктейлі з шампанського

28 грудня 2018, 13:08

Якщо у новорічну ніч вам важко відмовитися від традиційних  салату "Олів’є" та запеченої качки, можна проекспериментувати з шампанським. З ігристого напою можна приготувати яскраві та смачні коктейлі для святкового настрою.   

Мімоза (на один келих)

апельсиновий сік 90 мл 

шампанське 90 мл 

апельсин 

Сік апельсина руками вичавити у ємність та перелити у келих, додати охолоджене шампанське, прикрасити цедрою апельсина чи покласти всередину його часточку та пару шматочків льоду. 

Россіні (на один келих)

полуниця 3 шт

шампанське 120 мл

лід 

Дві полуниці розім’яти виделкою у пюре та змішати з льодом (двох кубиків достатньо) у шейкері чи склянці. Перелити у келих, долити зверху шампанське та прикрасити полуницею, що залишилася. 

Джин-фізз з грейпфрутом (на один келих)

Шампанське чи просекко 80 мл

Джин 80 мл

Цукор 100 г

Розмарин пучок

Червоний грейпфрут

Спочатку треба зварити розмариновий сироп. Півсклянки води закип’ятити з цукром та маленьким пучком розмарину. Зняти з плити та остудити.

З грейпфруту вичавити сік, змішати з джином. Додати у келих шампанське, столову ложку сиропу  та лід. Прикрасити гілочкою свіжого розмарину чи м'яти. 

Ginger Sparkler (на компанію)

Корінь імбиру 3 см

Цукор 60 г

Вода

Шампанське 1 пляшка 

Підігріти у каструлі цукор, воду та імбир до утворення сиропу (близько 2-3 хвилин), відкинути на ситі та остудити.

Сироп розділити на 8 келихів для шампанського, зверху порівну розлити пляшку холодного ігристого та перемішати. Прикрасити цедрою або м’ятою. 

Апероль шприц ( на один келих)

Просекко 75 мл

Апероль 50 мл

Апельсин

Лід 

Покладіть на дно склянки пару кубиків льоду та додайте 50 мл аперолю. Зверху долийте 75 мл просекко та вкиньте шматок апельсину. До гори келиху можна долити содової, але й так буде смачно та весело. 

Дізнатися більше