Пивні келихи. Які бувають і що в них наливають

Партнерський Матеріал

            

Колір, запах і смак пива змінюються, коли потрапляють у келих. Вчені стверджують, що форма келиха впливає також на піноутворення і стійкість пінної шапки. Вона є своєрідною мережею, що уловлює леткі компоненти пива – речовини, що утворюють аромат напою.

Тому в келиху, в якому утворюється хороша щільна піна, зберігається більше смакових і ароматичних якостей напою. Оскільки у різних сортів різні пінні шапки келихи для кожного сорту потрібні свої. Розповідаємо далі, яке пиво з якого келиха пити краще.

ФУЖЕРИ

Деякі сорти пива переймають елегантність у шампанського. Зазвичай у пивного фужера ніжка трохи коротша, ніж у шампанського. Переваги: ​​чудово видно гру бульбашок, леткі компоненти швидко розвіюються, створюючи насичений аромат.

ПОТИР, КУБОК 

Деякі потири розробляються під висоту піни в 2 сантиметри – це досягається за допомогою гранування дна, яке збирає вуглекислий газ. Таким чином піна підтримується дуже довго. Переваги: ​​добре підтримує пінну шапку.

КУХОЛЬ

Буває найрізноманітніших форм і розмірів. Чудовою рисою кухлів є те, що ними можна цокатися з більшою впевненістю, ніж іншим скляним посудом, і в них можна налити багато пива. Переваги: ​​легко пити, велика місткість

ДЛЯ СВІТЛОГО ПИВА

Це зазвичай високий вузький келих у формі рупора, місткістю 0,36 літра. Виявляє іскристість і колір Пілснер, підтримує піну. Pokal – це європейський різновид на невеликій ніжці. Переваги: ​​показує колір, прозорість, підсилює аромат.

ПІНТА

Майже циліндричний, із невеликим звуженням до низу і широким горлом. Буває двох стандартних розмірів: 0,5 літра – американський Tumbler – і 0,6 літра – королівський Nonic. Переваги: ​​легко виробляти, легко пити.

КОН'ЯЧНИЙ КЕЛИХ

Цей келих з широкою чашею і звуженим горлом чудово затримує аромат міцних елів. Місткість буває різна, але завжди залишається достатньо місця для збовтування пива. Переваги: ​​затримує леткі речовини і наповнюється ароматом.

ВУЗЬКА СКЛЯНКА

Традиційна німецька склянка. Stange позначає жердину. Подається під витончене пиво, оскільки посилює солодові і хмільні тони. Інший вид – келих Тома Коллінза. Переваги: ​​щільна концентрація летких речовин.

ТЮЛЬПАН

Келих на ніжці у формі тюльпана. Верхівка трохи розширюється, а сама форма цибулева. Шотландські елі зазвичай подаються в келихах Thistle. Переваги: ​​вловлює і підсилює аромат, збільшує і підтримує об'ємну піну.

ДЛЯ ПШЕНИЧНОГО ПИВА

Ці стильні довгі склянки з тонкого скла чудово передають колірну гаму напою. Переваги: ​​спеціально розроблений для великої кількості пива і піни, і утримує бананові і фенольні аромати, властиві цьому сорту пива.

ВЕЛИКИЙ ВИННИЙ ФУЖЕР

Винний фужер 0,65 літра чудово підійде під більшість бельгійських елів. У ньому достатньо місця для пінної шапки, а відкрита чаша створює прекрасну шийку. Переваги: ​​підійде замість кубка або тюльпана.

.