Що буде, якщо харчуватися фастфудом

Харчуватися фастфудом зручно та швидко - не потрібно куховарити самому, а замовлення виготовляють за лічені хвилини. Проте якщо зловживати такою їжею, це може призвести до серйозних проблем - депресії, підвищеного кров'яного тиску та навіть онкології. Дивіться більше у ТСН stories. 

Фастфуд містить багато калорій - у стандартному Big Mac їх аж 540. Дорослій людині на добу потрібно близько 2000,тож один бургер - це вже чверть раціону. Через це люди, що вживають фастфуд, часто мають більший індекс маси тіла та схильні до ожиріння. 

Збільшиться ризик набрати зайву вагу

Попри високу калорійність, фастфуд містить недостатньо поживних речовин для того, щоб організм працював як слід. Як наслідок, він втамує голод лише ненадовго, і за деякий час знову захочеться їсти. 

Кадр: "Кримінальне чтиво"

Постійно відчуватиметься голод

Їжа швидкого харчування має великий вміст натрію. Це призводить до підвищення артеріального тиску та затримки води у організмі, особливо у людей, що страждають на серцеву недостатність, цироз печінки та захворювання нирок.

Частіше з'являтимуться набряки

Низка досліджень встановила, що фастфуд може викликати залежність – просто як наркотики. Це відбувається тому, що їжа з насиченим смаком сприяє вивільненню дофаміну – речовини, яка відповідає за відчуття задоволення. 

Може розвинутися залежність

Дослідження, опубліковане у Environmental Health Perspectives 2016 року, з'ясувало, що фастфуд містить багато токсичних складників, відомих як фталати. Останні є надзвичайно канцерогенними. 

Кадр: "Дедпул"

Збільшиться ризик онкології

Вживання фастфуду може негативно вплинути й на стан шкіри. Це пов'язано з тим, що вім має високий глікемічний індекс (швидко розщеплюється в організмі і перетворюється на глюкозу), який призводить до утворення акне.

Можуть з'явитися висипи на шкірі

Для покращення смаку виробу у фастфуд-індустрії нерідко використовують трансжири. Попри те, що вони роблять їжу смачнішою, вони також підвищують рівень холестерину у крові, а це збільшує ризик виникнення серцево-судинних захворювань або інсульту.

Збільшиться ймовірність серцево-судинних захворювань

Дослідження, опубліковане 2012 року у виданні Public Health Nutrition, встановило, що люди, які регулярно харчуються фастфудом, мають на 51% більше шансів розвитку депресії, ніж ті, хто дотримується здорової дієти.

Кадр: "Друзі"

Збільшиться ризик депресії

Дізнатися більше