Що їдять у десятці найздоровіших країн світу

Експерти Bloomberg проаналізували 169 країн і склали рейтинг найздоровіших. Аналітики врахували тривалість життя, частку населення із ожирінням, екологічні фактори тощо. Велику увагу приділили харчуванню. Що їдять у країнах із 10-ки найздоровіших, читайте у ТСН.Stories.

10. ІЗРАЇЛЬ

  • Хумус - нутове пюре;
  • Бабагануш - паштет із баклажанів;
  • Ізраїльський салат з томатів, болгарського перцю, огірків, цибулі, часнику і оливкової олії;
  • Фалафель - засмажені нутові тефтельки.

9. НОРВЕГІЯ

  • Мьольйо - асорті з відвареної тріски, ікри і печінки;
  • Форікол - ягнятина з кісткою із великими шматками капусти, чорним перцем і борошном.
  • Смьорброд - канапки із рибою, м’ясом, овочами тощо.

8. СИНГАПУР

  • Чілі-краб - краб у соусі з імбиру, цибулі, часнику, томатної пасти, рисового оцту, борошна та приправ;
  • Мі горенг - локшина з морепродуктами, яйцями, куркою або тофу;
  • Млинці Роті Прата - із соусом каррі та начинкою: яйцями сиром, м'ясом, фруктами.

7. АВСТРАЛІЯ

  • будь-які страви із кенгурятини;
  • Рагу з крокодила або інші страви із його м’ясом;
  • Барамунді - запечений австралійський окунь в травах, фарширований овочами.

6. ШВЕЦІЯ

  • Скаґен - креветковий коктейль, викладений на хрусткий тост;
  • Грютта - відварна яловичина, баранина або свинина з квасолею, капустою і горохом;
  • Нассельсуппа-лід-егг - крем-суп з лікером і вівсяними пластівцями.

5. ШВЕЙЦАРІЯ

  • Рьошті - блюдо з тертої картоплі з додаванням рослинного або тваринного жиру;
  • Сирне фондю;
  • Цюрихський шніцель - телятина у вершковому соусі.

4. ЯПОНІЯ

  • Японське карі - з рису, відбивною зі свинини або курки і густого пряного карі;
  • Тяхан - рис зі шматочками рубаної свинини, курячого м'яса, яєць, овочів або морепродуктів;
  • Місо-суп - суп зі смугастим тунцем, морськими водоростями, і густою пастою місо.

3. ІСЛАНДІЯ

  • Гелур - печені язички тріски;
  • Вулканічний хліб;
  • Хрутспунгур - яєчка молодого баранчика.

2. ІТАЛІЯ

  • Ризото - тушкований на бульйоні рис із овочами, морепродуктами, м’ясом тощо;
  • Паста - макарони із твердих сортів пшениці;
  • Мінестроне - овочевий суп

1. ІСПАНІЯ

  • Паелья - рис із м’ясом, морепродуктами, овочами тощо;
  • Гаспачо - суп з томатів з огірками, цибулею, часником і оливковою олією;
  • Фабада - велика біла квасоля, тушкована з м'ясом, чоризо і беконом;
  • Альборонія - тушкований гарбуз із солодким перцем, помідорами, баклажанами, шпинатом.