Як правильно складати їжу в холодильнику

1 листопада, 15:51

Холодильник – намолене місце у багатьох в квартирі. Однак не всі вміють правильно розкладати в ньому продукти, аби вони не псувалися. Як це зробити?

На верхню полицю, де найбільш стійка температура, треба класти сир, масло, молочні продукти та солодощі

Середня полиця – ідеальне місце для готових страв та залишків їжі.

На нижній полиці зазвичай найнижча температура. Сюди варто покласти молоко, сире м'ясо, яке ви плануєте невдовзі приготувати, яйця та морепродукти. 

У висувних шухлядках з високою вологістю мають лежати зелень та хрумкі овочі.

А от деякі фрукти та овочі прискорюють достигання та псування інших, тому їх варто класти окремо. Серед них яблука, помідори та банани.

У найтеплішому місці холодильника – в дверцятах – можуть бути соки, консерви, олія та соуси.

У морозильній камері м’ясо треба зберігати щільно запакованим. Покласти туди можна навіть хліб – так він зберігатиметься до трьох місяців. Тільки класти його треба окремо від м’яса. А от не місце у морозильнику вину.

Дізнатися більше