Як обрати їжу до вина

18 жовтня, 14:43

Обрати вино до смаку іноді вже проблема, що й казати про те, із чим краще його вживати. Тому читайте у ТСН Stories, з якою їжею краще розкриється той чи той вид виноградного напою.

Сухе біле вино

(столове, совіньйон блан, грюнер, вельтрінер, піно гріджио, альбаріньйо)

  • овочі

  • овочі-гриль

  • риба

  • хліб

Солодке біле

(мюллер-тургау, мальвазія, мускат, рислінг)

  • м’який сир

  • твердий сир 

  • ковбаси

  • солодощі

Насичене біле вино 

(шардоне, росанна, віоньє, марсала)

  • м’який сир

  • риба

  • морепродукти

  • хліб

  • птиця

Ігристе вино

(шампанське, просекко, кава, креман)

  • овочі

  • м’який сир

  • твердий сир

  • риба

  • хліб

Легке червоне вино

(піно-нуар, гаме, цвайгельт, сент-лорен)

  • овочі-гриль

  • морепродукти

  • птиця

  • ковбаси

Червоне вино середньої міцності 

(мерло, сангрія, столове, темпранільйо)

  • овочі-гриль

  • твердий сир

  • червоне м'ясо

  • птиця

  • ковбаси 

Витримане червоне вино 

(мальбек, каберне, совіньйон, шираз)

  • твердий сир

  • червоне м'ясо

  • ковбаси 

Десертне червоне вино 

(херес, портвейн, бастардо)

  • м’який сир

  • ковбаси

  • солодощі 

Продукти, які важко поєднати з вином:

  • зелена квасоля

  • артишок

  • аспарагус

  • брюссельська капуста

  • шоколад

Дізнатися більше