П'ять гарячих коктейлів до Нового Року

Новий рік важко уявити без келиха шампанського та запашного глінтвейну у морозну погоду. Команада ТСН.ua збірала п'ять рецептів гарячих коктейлів, які додадуть новорічного настрою та зроблять веселішою святкову ніч.

Татхіллтаун Тодді

  • 60 мл бурбону;
  • 22 мл свіжого лимонного соку;
  • 1 ч.л. ложка меду;
  • 118 мл гарячої води;
  • 1 паличка кориці та гвоздика для аромату.

Як приготувати:

Додайте в кухоль лимонний сік, мед і бурбон та залийте гарячою водою. Розмішайте, щоб розчинити мед. Додайте паличку кориці і часточку лимона, посипану гвоздикою для додаткової ароматики.

Гарячий яблучний бурбон

На декілька порцій:

  • 1,8-2 л яблучного соку або сидру;
  • 300 мл бурбону або віскі;
  • 2 палички кориці;
  • 8-10 бутонів гвоздики;
  • Щіпка меленого мускатного горіха;
  • Кілька горошин запашного перцю (за смаком);
  • 1 ч. л.ванільною есенції (чи ваніліну);
  • 50 г цукру.

Як приготувати:

Вилийте сік або свіжий сидр в каструлю, поставте на вогонь. Додайте спеції і кип’ятіть впродовж 10-15 хвилин. Додайте цукор і перемішайте до повного його розчинення. Перед додаванням цукру можна спробувати напій, щоб перевірити, наскільки він пряний.

Кава по-ірландськи

  • 40 мл ірландського віскі;
  • 80 мл гарячої чорної кави;
  • 1 ч.л. цукру;
  • 30 мл збитих вершків.

Як приготувати:

У прогрітий келих налийте заздалегідь приготовану чорну каву. Розчиніть у ній ложку цукру. Додаqnt віскі, готовий напій прикрасьте красивою шапкою зі збитих вершків.

Гарячий Тодді на рислінгу

  • 4 шт. кардамону;
  • 1  пляшка рислінгу;
  • 2 ч.л. бренді;
  • 2 ст.л. меду;
  • 2 лаврових листка;
  • 1 лимон;
  • 4 смужки лимонної цедри.

Як приготувати:

Смажте впродовж 3 хв кардамон в пательні на сильному вогні, підкидаючи, після - розчавіть його.

У каструлі змішайте рислінг, бренді, мед, кардамон і лавровий лист. Вичавіть половинки лимона у суміш і додайте шкірку. Повільно доведіть до кипіння, потім на мінімальному вогні варіть суміш 45 хвилин. Процідіть і розлийте по чашках.

Chocolate Epic на лікері та текілі

  • 30 мл текіли;
  • 15 мл лікеру Сен-Жермен;
  • 115 грамів гарячого шоколаду.

Як приготувати: 

Нагрійте гарячий шоколад до теплого стану. Додайте текілу і Сен-Жермен і добре перемішайте. Розлийте у склянки і прикрасьте зефіром.

Дізнатися більше