День осіннього рівнодення: що важливо зробити 22 вересня

День осіннього рівнодення: що важливо зробити 22 вересня

Фото: ТСН.ua

Це своєрідний язичницький День подяки.

22 вересня 2020 року о 16:31 Сонце перейде у зодіакальний знак Терезів, що і символізуватиме настання осіннього рівнодення. Езотерикиня Олена Кузьмич розповіла більше про цю дату. 

Ця доба - баланс між днем і ніччю, коли світла і темна пора урівноважаться та обоє триватимуть по 12 годин. Після осіннього рівнодення світловий день почне скорочуватися, темряви буде більше, а природа поступово наближатиметься до зими, й так триватиме аж до зимового сонцестояння, яке відоме сучасникам у вигляді Різдва, коли світло знову прибуватиме. 

Осіннє рівнодення з погляду астрології вважається справжнім початком осені. Після цієї дати сонце переходить у південну півкулю.

День осіннього рівнодення - одна з чотирьох найважливіших точок колеса року. Інші - це зимове і літнє сонцестояння та весняне рівнодення. Всі ці дні раніше були важливими язичницькими святами, які пізніше були замінені схожими за своєю суттю та настроєм християнськими святами. Проте сучасні неоязичники відновлюють святкування цих дат і навіть збираються у Стоунхенджі, щоб віддати шану цьому важливому дню.

Також осіннє рівнодення називають Другим урожаєм, Винним урожаєм, Мабоном тощо. З філософського погляду, це день, щоб подякувати небесам не лише за щедрі плоди природи, але й за ті нематеріальні дари та уроки, які ми отримали протягом останніх пів року. Тому осіннє рівнодення ще називають відьомським Днем подяки.

Якщо пояснювати цей день з точки зору міфології, то богиня-природа спускається до царства мертвих, щоб вийти звідти навесні. Пригадаймо хоча б відомий грецький міф про Деметру та Персефону. Тому варто попрощатися з усім, що принесло нам літо і поступово готуватися до зими. Цього дня варто порозмірковувати про баланс, повернення боргів, подякувати самому собі за зроблену раніше роботу.

Що варто зробити у день осіннього рівнодення

  • Насолоджуйтеся красою природи у лісі чи парку. Задумайтеся над змінами циклів природи. Подумайте, що це давало давнім людям і чому це важливо нині.
  • Поприбирайте вдома. Викиньте мотлох. Сховайте літній одяг до шафи та дістаньте теплі светри та пледи.
  • Варто прикрасити дім осінніми барвами. Запаліть свічки, пам’ятаючи про пожежну безпеку. У аромалампу додайте ефірні олії кориці, гвоздики, мускатного горіха, апельсина тощо, звісно, якщо у вас немає алергії.
  • Зробіть ріг достатку з підручних матеріалів для приваблення щастя та достатку у ваше життя. Наповніть його сезонними фруктами. Додайте до нього сидр, вино, яблука, хліб та капусту.
  • Займіться кулінарією. Настав час для смачних та ароматних експериментів. Це може бути гарбузовий суп, рататуй чи глінтвейн зі спеціями. Спечіть осінній пиріг.
  • Привітайте захід і схід сонця. Адже ці точки у добі важливими з погляду енергії. Вийдіть на вулицю чи балкон, щоб привітати їх, початок і кінець нового дня і початок нового циклу у вашому житті. Подякуйте за ці складні, але такі важливі місяці 2020 року та з подякою відпустіть з вашого життя усе, що треба відпустити.
  • Підбийте підсумки світлої половини року: які "зерна", які ви посадили на весняне рівнодення, проросли, які "плоди" вам вдалося зібрати, що пішло не так, що потрібно зробити та покращити ситуацію
  • Зробіть невеликі подарунки рідним та близьким. Подякуйте, що вони у вашому житті.

Читайте також: 

День осіннього рівнодення: ТСН поспілкувалася з езотериками, тарологами і мольфарами

День осіннього рівнодення: ТСН поспілкувалася з езотериками, тарологами і мольфарами

Повʼязані теми:

Наступна публікація