10 порушень за добу: в штабі ООС розповіли про обстріли бойовиків і стан поранених бійців на Донбасі

10 порушень за добу: в штабі ООС розповіли про обстріли бойовиків і стан поранених бійців на Донбасі

Фото: Національна гвардія України

Також бойовики здійснили дистанційне мінування місцевості біля українських позицій мінами ПОМ-2 за допомогою ручного протитанкового гранатомета.

Протягом поточної доби, 6 лютого, на Донбасі в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано десять порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації та її найманців. Внаслідок обстрілу двоє українських воїнів отримали вогнепальні поранення. Військовослужбовців оперативно доправлено до лікувальних закладів, де їм надається необхідна медична допомога.

Стан здоров’я воїнів – задовільний. Про це йдеться у вечірньому зведенні пресcлужби штабу ООС.

Так, у Донецькій області в передмісті Красногорівки збройні формування РФ відкривали неприцільний вогонь в бік українських позицій з міномета 120-го калібру та станкових протитанкових гранатометів.

А неподалік населеного пункту Водяне, що на Приазов’ї, бойовики кілька разів відкривали прицільний вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а біля Пісків – з підствольного гранатомета та стрілецької зброї.

Також російські найманці здійснили кілька прицільних пострілів по позиціях ООС зі стрілецької зброї поблизу населених пунктів Новозванівка та Південне.

Крім того, на цьому напрямку поблизу Луганського бойовики здійснили дистанційне мінування місцевості біля українських позицій мінами ПОМ-2 за допомогою ручного протитанкового гранатомета.

"Про факти порушення режиму припинення вогню через українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ. Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил і надалі контрольована українськими воїнами", - резюмували в штабі ООС.

Як повідомлялося раніше, в районі проведення ООС неспокійно. Протягом минулої доби, 5 лютого, було зафіксовано шість порушень режиму припинення вогню.

Новини України: на передові позиції ворога прибули інженерно-саперні підрозділи Росії

Новини України: на передові позиції ворога прибули інженерно-саперні підрозділи Росії

Повʼязані теми:

Наступна публікація