27 обстрілів і загиблий: як минула доба в АТО

27 обстрілів і загиблий: як минула доба в АТО

Фото: Facebook/прес-центр штабу АТО

Ще двоє українських бійців поранені.

Протягом вівторка, 28 листопада, на всій лінії зіткнення на Донбасі зафіксовано 27 обстрілів позицій Збройних сил України. Військові 11 разів відкривали вогонь у відповідь. Унаслідок провокацій біля Зайцевого і Гладосового бойовикам вдалося зірвати візит спостерігачів ОБСЄ і представників місії ООН.

Унаслідок обстрілів загинув один український боєць, ще двоє поранені. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

На Луганському напрямку протистояння загострилися на Світлодарській дузі. Зранку бойовики вели вогонь біля оборонних укріплень української армії з мінометів, гранатометів, стрілецької зброї та озброєння БМП між населеними пунктами Зайцеве й Гладосове. Цими діями вони навмисне зірвали візит спостерігачів СММ ОБСЄ і представників місії ООН, які планували провести моніторинг гуманітарної ситуації в Травневому і Гладосовому.

"Ці збройні провокації з боку російських найманців спрямовані в першу чергу на дискредитацію підрозділів Збройних сил України в очах світового співтовариства з метою звинуватити сили АТО в нібито складній гуманітарній ситуації в цих населених пунктах", - ідеться в повідомленні.

Крім того, відомо, що в Травневому організовано тимчасовий гуманітарний центр для покращення доставки населенню питної води, відновлення електроживлення будівель і вирішення низки інших нагальних господарських питань.

Увечері здебільшого з піхотного озброєння представники незаконних збройних формувань обстріляли оборонців Зайцевого, Новолуганського та кілька разів Травневого.

На цьому ж напрямку минулої доби було гаряче на підступах до Трьохізбенки. Бойовики обстріляли позиції українських військових із мінометів різних калібрів. А з гранатометів і стрілецької зброї – оборонні укріплення біля Жовтого, Новоолександрівки та Катеринівки.

На Донецькому напрямку снайпер кілька годин вів прицільний вогонь у передмісті Авдіївки. З піхотного озброєння бойовики обстріляли підступи до Березового. На Приазов’ї атакували з гранатометів різних типів і стрілецької зброї біля Гнутового й Водяного, а з озброєння БМП – поблизу Широкиного.

Нагадаємо, сьогодні, 29 листопада, тристороння контактна група в Мінську може остаточно узгодити дату обміну заручниками та їхні списки. Київ готовий віддати за 74 своїх військових 306 затриманих сепаратистів. Це остання пропозиція України. Її підтримали ватажки так званих "ЛНР" і "ДНР", про що раніше повідомив президент РФ Володимир Путін.

Повʼязані теми:

Наступна публікація