Америка готується відправити Україні ППО Patriot, які допоможуть закрити небо - CNN

Америка готується відправити Україні ППО Patriot, які допоможуть закрити небо - CNN

Фото: facebook.com/JaroNadPublic

За даним американських ЗМІ, відповідне рішення може бути оголошено вже цього тижня.

Адміністрація президента США Байдена завершує плани щодо відправлення системи протиракетної оборони Patriot до України. Зараз ЗРК Patriot вважається найкращим у світі засобом ППО.

Про це повідомляє агентство CNN, посилаючись на слова двох чиновників США та високопоставленого чиновника адміністрації Білого дому.

У статті зазначається, що план Пентагону ще має бути схвалений міністром оборони США Ллойдом Остіном, перш ніж його буде надіслано на підпис президенту Джо Байдену. За інформацією американських чиновників, очікується схвалення. Окрім цього, посадовці кажуть, що ця система ППО допоможе захистити повітряний простір для країн НАТО у Східній Європі.

Скільки систем буде надіслано - невідомо. Очікується, що після завершення планів озброєння буде відправлене найближчими днями, а українців навчатимуть його використовувати на базі армії США у Німеччині, повідомили офіційні особи.

Варто додати, що ЗРК Patriot - передова система протиповітряної оборони великої дальності, яка є високоефективною для перехоплення балістичних і крилатих ракет. Типова батарея Patriot включає в себе радар, який виявляє та супроводжує цілі, комп’ютери, енергетичне обладнання, станцію керування бойовими діями. Завдяки своїй дальності та висоті, ППО потенційно може збивати російські ракети та літаки далеко від їхніх цілей в Україні.

Нагадаємо, 13 грудня міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв'ю CNN припустив, що системи ППО Patriot можуть з'явитися на полі бою вже на наступному етапі війни.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація