Атака по лікарні Дніпра: все, що відомо про удар, постраждалих та руйнування (фото, відео)

Атака по лікарні Дніпра: все, що відомо про удар, постраждалих та руйнування (фото, відео)

Що відомо про ракетний удар по Дніпру 26 травня – фото / Скриншот

Наразі відомо про 23 постраждалих внаслідок атаки та чотирьох зниклих безвісти. Рятувальники шукають людей під завалами.

Російські війська завдали ракетного удару по Дніпру 26 травня і влучили у медзаклад. Внаслідок атаки загинула людина, кількість поранених зросла до 30 осіб, серед них двоє дітей.

ТСН.ua зібрав усе, що відомо про ракетну атаку по Дніпру.

Вдень 26 травня у Дніпрі пролунав вибух і тільки після нього в місті було чутно сигнал повітряної тривоги. Згодом очільник ОВА Сергій Лисак повідомив, що російські війська завдали по Дніпру ракетного удару і поцілили по медичному закладу та ветеринарній клініці.

Внаслідок атаки є багато поранених та одна жертва. У Мережі з’явилися фото й відео з наслідками ракетного удару. На кадрах зафіксовані суттєві руйнування та закривавлені поранені люди.

Окупанти завдали ракетного удару по Дніпру: влучили в медзаклад, багато постраждалих

Окупанти завдали ракетного удару по Дніпру: влучили в медзаклад, багато постраждалих

Реація Зеленського на атаку по Дніпру

На атаку по Дніпру відреагував президент України Володимир Зеленський. Він повідомив про щонайменше одну жертву та 15 постраждалих. Однак згодом стало відомо, що кількість постраждалих зросла до 30.

"Російські терористи вкотре підтверджують свій статус борців з усім гуманним та чесним. Маємо перемогти цих нелюдів безповоротно та якомога швидше", – написав глава держави в Мережі.

Жертви та постраждалі

За даними Лисака, до лікарні доправлено 21 постраждалого, троє з яких перебувають у важкому стані. Серед поранених опинилися і двоє хлопчиків віком 3 та 6 років – теж госпіталізовані, вони у середньому стані важкості.

"Загинув чоловік 69 років. Він просто проходив повз, коли ракета російських терористів поцілила по місту", – написав очільник ОВА.

Як повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, після ворожої атаки по Дніпру чотири людини вважаються зниклими безвісти. Їх шукають рятувальники під завалами.

Руйнування

На місці "прильоту" загорілися дві будівлі. Вогнем охоплено 500 кв. м. За даними Офісу генпрокурора, пошкоджено приватні та багатоквартирні будинки, автомобілі містян. На місці триває ліквідація наслідків обстрілу та порятунок постраждалих. Залучені всі необхідні служби.

В Офісі генпрокурора розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

Фото: Сергій Лисак, голова Дніпропетровської ОВА.
Російська армія 26 травня вдарила ракетою по поліклініці у Дніпрі. / Фото: Сергій Лисак, голова Дніпропетровської ОВА.
Фото з місця атаки по медзакладу у Дніпрі / Фото: Офіс генерального прокурора

Нагадаємо, російські окупанти в ніч проти 26 травня атакували і Дніпропетровську область ракетами та дронами. Сили ППО збили п'ять ракет та шість безпілотників. В області спалахнули пожежі, пошкоджені будинки, транспортне підприємство та автомобілі. Зруйновано АЗС, її працівник зазнав поранень.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація