Атака ворога на Світлодарській дузі захлинулася: військові дали пояснення цим подіям

Атака ворога на Світлодарській дузі захлинулася: військові дали пояснення цим подіям

Фото: ТСН.ua

Бійці на передовій назвали два фактори, котрі могли спровокувати активність бойовиків.

Світлодарська дуга здригалася від вибухів важких снарядів майже увесь попередній день, а кулеметні черги та розриви гранат там лунали до пізньої ночі. Чи є в українських військових пояснення такій активності бойовиків, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Величезна та красива панорама Донбасу, відома з 2014 року як Світлодарська дуга, майже не зникає з переліку фронтових зведень п’ятий рік поспіль. Але останні два-три тижні для її оборонців були відносно тихими. Лише ранком четверга противника, немов прорвало. Почалося все з кількох кулеметних черг, а вже за лічені хвилини слух почали різати інші звуки. "Почули вибух такий – досить сильний, потужний! Вийшли сюди і почули свист міни", - розповів військовослужбовець Роман. За його словами, обстріл тривав біля двох годин, лише на одній позиції нарахували біля 20 падінь снарядів калібром 120 міліметрів. "Працювали вони досить добре, прицільно працювали", - кажуть бійці.

Кулеметні черги та гранати: бійці розповіли про раптову активність бойовиків на Світлодарській дузі

Кулеметні черги та гранати: бійці розповіли про раптову активність бойовиків на Світлодарській дузі

Далі були постріли гарматою "Гром", з БМП, мінометів 82-го калібру та більш потужної зброї. Порахувати кількість уже не було змоги – бійцям треба було дбати насамперед про виживання. Роман зізнається, що одна з мін ледве не забрала його життя та життя товариша. "Я, до речі, тут жив – тут у нас була лежанка. Тут спав товариш", - показує він місце, куди влучив снаряд. Бліндаж можна полагодити за день-два при наявності матеріалів, а тим, хто його трощив, “заспокійливого” оборонці України вже відсипали також у належній кількості.

Бійці припускають, що масована ворожа атака була помстою бойовиків за попередній сеанс якісно проведеної "усмиряючої терапії". "Нещодавно у ворога були втрати. Точних даних по їх втратам немає. І вони вирішили чи помститися – я не знаю", - міркує боєць із псевдо "Хюндай". Іншої думки боєць Роман. "Можливо, що в них пройшла ротація. Дуже часто, як вони міняються, починаються такі от пострілушки", - каже він. За спостереженнями солдата, зміни на позиціях ворога відбуваються кожні два тижні, а заходять туди як місцеві бандити, так і російські військові. Останніх одразу видно і за формою, і за більш професійним почерком роботи.

Кореспондент ТСН Олександр Моторний

Повʼязані теми:

Наступна публікація