Авдіївка залишиться без світла. Через обстріли ремонтники не можуть відновити електропостачання

Авдіївка залишиться без світла. Через обстріли ремонтники не можуть відновити електропостачання

Фото: УНІАН

РФ не надала письмового підтвердження режиму тиші.

Обстріли Авдіївки на Донеччині не припиняются, тому ремонтні бригади 31 січня не зможуть відновити електропостачання у місті.

Про це повідомив глава Донецької ВЦА Павло Жебрівський.

"Обстріли #Авдіївка не припиняються. Письмового підтвердження припинення вогню у зоні ремонтних робіт російська сторона в СЦКК так і не надала. Сьогодні ремонтні бригади вже не зможуть вийти на місце розриву лінії електропостачання...", - написав він на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

За словами Жебрівського, Авдіївський Коксохім зміг підняти температуру теплоносія в тепломережі до 44 градусів. Також він додав, що до місця прибули чотири карети швидкої допомоги з Костянтинівки, аби допомогти.

Сьогодні, 31 січня, бойовики продовжили штурм позицій сил АТО біля Авдіївки. Однак наступ було відбито, також у 72-й бригаді повідомили про ліквідацію терориста на прізвисько "Консул".

За 29 і 30 січня внаслідок ескалації конфлікту на Донбасі загинули восьмеро українських військових. З них семеро - в боях біля Авдіївки. Ще 26 отримали поранення. 

30 січня бойовики перебили останню лінію постачання, яка живила енергією Авдіївський коксохімічний завод. Завдяки підприємству місто отримувало тепло, воду і електрику. У місті було оголошено надзвичайний стан. ДСНС терміново перекинула до Авдіївки додаткові технічні засоби: потужні генератори, теплові гармати, великі намети, буржуйки, кухні, воду, продукти харчування.

На Донеччині розгортають місця прийому тисяч жителів Авдіївки. Роботу 14 дошкільних та загальноосвітніх закладів було тимчасово призупинено.  

Повʼязані теми:

Наступна публікація