Авдіївку не здавайте. Місцева жителька емоційно просила українських бійців не пускати окупантів

Авдіївку не здавайте. Місцева жителька емоційно просила українських бійців не пускати окупантів

Авдіївку не здавайте. Місцева жителька емоційно просила українських бійців не пускати окупантів

Скріншот з відео / Фото: Facebook/Міністерство оборони України

Жінка благала силовиків не йти з населеного пункту. 

У Мережі активно поширюють відео із жінкою, яка зі сльозами на очах просить українських військових не залишати Авдіївку окупантам. Ролик опублікували і на офіційній сторінці Міноборони у Facebook. 

Місцева жінка прийшла до пункту обігріву, аби звернутися до українських захисників. Вони побачили, що жінка засмучена і запитали, що в неї сталося.

"Нічого. Щоб Авдіївку не здавали, будь ласка", - казала вона, не стримуючи емоцій.

Один з бійців обійняв жінку, запропонував їй випити чаю, пообідати та відвідати лікаря.

"Ніхто не здає, все нормально… Все буде добре, не хвилюйтеся", - сказав він і прочитав молитву. 

Нагадаємо, бойовики з 29 січня активно обстрілюють українські позиції біля Авдіївки, а також житлові квартали і не погоджуються на встановлення перемир'я.

30 січня терористи знищили останню лінію постачання, яка живила електрикою Авдіївський коксохімічний завод. Завод забезпечував місто теплом, водою і електроенергією. У зв'язку з цим, в місті було оголошено надзвичайний стан. ДСНС терміново перекинула в Авдіївку додаткові технічні засоби: потужні генератори, теплові пушки, великі намети, буржуйки, кухні, воду і продукти харчування.

Крім того, робота 14 дошкільних та загальноосвітніх закладів була тимчасово призупинена. 1 лютого розпочинається добровільна евакуація людей.

Рада Безпеки ООН після обговорення загострення ситуації на сході України, в тому числі, - і в Авдіївці, прийняла заяву для преси, запропоновану українською стороною. Радбез висловив повну підтримку суверенітету й територіальній цілісності України та наголосив на необхідності суворого дотримання резолюції 2202 (2015), яка затвердила "Пакет заходів з імплементації Мінських угод". Також члени Радбезу закликали до негайного поновлення режиму припинення вогню.  

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація