Без аптеки, магазину і транспорту. Мешканці прифронтового селища на Донеччині розповіли про життя під обстрілами

Без аптеки, магазину і транспорту. Мешканці прифронтового селища на Донеччині розповіли про життя під обстрілами

Сьогодні на Донбасі двоє бійців ООС отримали бойові травми.

Окупанти на Донбасі активно застосовують проти українських захисників важке озброєння. Так, упродовж доби, 28 січня на передовій збройні формування Російської Федерації дев'ять разів порушили режим "тиші". Найгарячіше було поблизу Лебединського, де з мінометів калібру 82 мм противник випустив 20 мін, а також застосував гранатомети різних систем й великокаліберні кулемети. Утім війну чують і бачать ті, хто мешкає у прифронтових селах, про це у сюжеті ТСН.19:30.

У Лебединському добре чути розриви на сусідніх полях, там щодня йде війна. На кутку села, що найближче до фронту, нині майже пустка. А до війни, каже Раїса Іванівна, котра раніше керувала селом, там проживало сім сотень людей.

Місцеві, які залишилися, намагаються триматися купи. У селі, де не має питної води, лише одна криниця. Крім того, туди не ходить автобус, немає ні магазину, ні аптеки. Люди кажуть, що живуть з господарства. Яке, до того ж, рятує їх від самотності.

Жителі Лебединського розповіли про життя під обстрілами

Жителі Лебединського розповіли про життя під обстрілами

Школу, зруйновану бойовиками, нещодавно відновили, але там ніхто не вчиться. Дітей мало й батьки возять їх якомога далі від війни до Маріуполя.

За інформацією пресцентру штабу ООС, у вівторок, 28 січня, у результаті підриву на невстановленому вибуховому пристрої двоє українських військових отримали бойові поранення. Упродовж поточної доби було зафіксовано три обстріли по позиціях ООС у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", а саме поблизу Лебединського й Березового.

Шість разів терористи відкривали вогонь у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", зокрема, неподалік Новолуганського, біля населеного пункту Оріхове та Новотошківське.

Вечірній брифінг пресцентру Об’єднаних сил 28.01.2020 #ООС #операція_ОС #Ukraine_army #Joint_Forces_Operation...

Опубликовано Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation Вторник, 28 января 2020 г.

Руслан Ярмолюк

Повʼязані теми:

Наступна публікація