Біля окупованого Луганська бойовики не дозволили ОБСЄ простежити за "гумконвоєм" із РФ

Біля окупованого Луганська бойовики не дозволили ОБСЄ простежити за "гумконвоєм" із РФ

Фото: unian.net

Мовляв, спостерігачі не узгодили це питання.

Бойовики не дозволили спостерігачам ОБСЄ біля окупованого Луганська простежити за колоною так званого "гумконвою".

Про це йдеться у звіті ОБСЄ.

»Біля населеного пункту Новосвітлівка (непідконтрольний урядові України, 16 км на південний схід від Луганська) члени патруля місії бачили 10 білих вантажівок із російськими номерними знаками та написом "Гуманітарна допомога від Російської Федерації" російською мовою", - розповіли спостерігачі.

Вантажівки, що приїхали з РФ, супроводжували 2 автомобілі з табличками бойовиків "ЛНР" та написом "Милиция", 4 автомобілі з написом "Міністерство надзвичайних ситуацій Росії", машина швидкої допомоги з російськими номерними знаками та 2 інші транспортні засоби з табличками "ЛНР".

Перший цього року "гумконвой" з Росії чекають бойовики на Донбасі

Перший цього року "гумконвой" з Росії чекають бойовики на Донбасі

"За спостереженнями, автоколона заїхала на територію об'єкта на вул. Руднєва, 2а, у Луганську. Двоє озброєних чоловіків завадили патрулю місії проїхати на територію об'єкта, пояснивши це тим, що спостерігачам не дозволено перебувати на цьому об'єкті, оскільки СММ "завчасно не узгодила" це питання", - йдеться у повідомленні спостерігачів ОБСЄ.

Нагадаємо, що Росія перекинула до окупованого Донбасу близько 200 військових. Про це повідомили у прес-центрі штабу АТО.

"Аби не втратити контроль над тимчасово окупованою частиною Донбасу та незаконними збройними формуваннями, нещодавно кремлівські куратори відправили незвичний гуманітарний вантаж - близько двох сотень старших офіцерів", - йдеться у повідомленні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація