Біля українських позицій на Приазов'ї сапери зняли протипіхотні міни з російським маркуванням

Біля українських позицій на Приазов'ї сапери зняли протипіхотні міни з російським маркуванням

Фото: Операція об'єднаних сил / Facebook

Знайшли 18 мін.

Українські сапери поблизу однієї з позицій на Приазов'ї зняли 18 мін на стежці довжиною 10 метрів. Серед снарядів були саморобні та великі протитанкові, а й заборонені міжнародними конвенціями протипіхотні міни з російським маркуванням, йдеться у ТСН.19:30.

Окопи на Приазов'ї всіяні боєприпасами з Росвійськторгу, бо ще нещодавно тут сиділи відпускники з ЕР-ЕФ й стріляли у бік українських позицій. "Коли вони залишали позиції, то покидали все повністю", - каже військовослужбовець ЗСУ з позивним "Мішаня".

Про російську присутність тут говорить покинута зброя й побутові речі. Набої 2000 років, міни з маркуванням, сигарети й консерви з написом "Не для продажу". Утім,  чіпати такі банки заборонено.

Щодня військові на позицях вглядаються у оптику в надії розгледіти так зване "хлібне перемир'я". Для багатьох солдатів воно вже десяте чи 20 за ліком, починаючи з 2014 року.

Одразу 18 мін на кількох метрах стежки зняли українські сапери на Приазов’ї

Одразу 18 мін на кількох метрах стежки зняли українські сапери на Приазов’ї

"Під час перемир'я активізували свої роботи: почали завозити провізію, набої. Працюють навіть вдень також - нічого не бояться", - каже військовослужбовець ЗСУ "Томас".

Підтримує бойовий дух вояків в глибоких шанцях капелан Євгеній. Він тут, каже, не для того аби лізти з порадами в чужу душу, а для того, аби вислухати хлопців коли виникає така потреба. "Війна це великий стрес. Він накопичується: бувають сповідання, бувають бесіди. Цей стрес має солдат звільняти, а капелан має бути поруч і сприймати негатив на себе, молитись за людей", - пояснив "Капелан".

Війна тут дуже змінилась: стріляють, може,й менше, але хлопці  гинути не перестають.

Кореспондент ТСН Руслан Ярмолюк.

Повʼязані теми:

Наступна публікація