Бійці "Донбасу" влаштували засідку на ворожий БМП біля Чермалика

Бійці "Донбасу" влаштували засідку на ворожий БМП біля Чермалика

Фото: expres.ua

Ворог постійно дошкуляє армійцям обстрілами, тому військові хочуть переконливо відповісти.

Окупанти посилюють бойові позиції неподалік Маріуполя свіжими бойовиками та військовою технікою. Останню помітили на окупованому березі Кальміусу в районі Чермалика, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Не встигла знімальна група наблизитися до позицій батальйону "Донбас", як пролунали постріли з іншого берега річки Кальміус. Там розташоване село Набережне, в якому засіли бойовики так званої "ДНР". "Коли ви з'явилися, відпрацював крупний калібр – значить, когось вони помітили. Можливо, вас", - розповів військовослужбовець батальйону ЗСУ "Донбас - Україна" з позивним "Гор".

Окуповані береги Кальміусу майорять прапорами російської морської піхоти

Окуповані береги Кальміусу майорять прапорами російської морської піхоти

На позиції у "Гора" журналісти провели кілька годин, доки бійці "Донбасу" розробляли план викурення дошкульного снайпера. Військові розповіли, що протягом усього ранку спостерігали на окупованій території рух техніки і озбройних людей. По позиціям батальйону бойовики ведуть хаотичний вогонь. "Хочуть знати, що в нас є. Перед нами в селі стоїть бойова машина, ми до неї дістаємо, в нас є, чим дістати. Щойно вона вийде з укриття, по ній будуть працювати", - каже командир із псевдо "Бармалей".

У селі Чермалик, яке контролює "Донбас-Україна", залишилися лише пенсіонери і діти, які вже звикли до війни. "Стріляють сильно, дуже часто. Є там два будинки закинутих за селом – звідти стріляють. Там "ДНР" стоїть, там окупована зона", - каже учень місцевої школи Дмитро. Про "шкільне", "хлібне" і будь-яке інше перемир'я у цьому селі чули лише з телевізора – в реальності ж вдень працюють снайпери та автомати, і чим ближче до вечора, тим важчим стає калібр зброю, котру використовує противник.

Кореспондент ТСН Дмитро Мороз

Повʼязані теми:

Наступна публікація