Бійці на передовій попри постійні обстріли підняли жовто-блакитний прапор

Бійці на передовій попри постійні обстріли підняли жовто-блакитний прапор

Фото: Операція об'єднаних сил / Facebook

23 серпня в Україні святкують День державного прапора.

Терористи не дотримуються режиму припинення вогню. Минулої доби противник порушив його 13 разів. Били з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, снайперської та стрілецької зброї. Попри обстріли, наші бійці на передовій піднімають синьо-жовті прапори. Там День Державного прапора, який сьогодні святкують українці, відчувається особливо, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Невеликими групами, з автоматами за плечима, морпіхи здіймаються до прапорів: державного та морської піхоти. У руках - червоні гвоздики, для полеглих побратимів!

"І місце, і місто це, Широкине, дуже знакове! Саме мої хлопці в числі перших ті, хто його захищав, в числі перших, хто його звільняв! Більшість моїх військовослужбовців заплатили найстрашнішу ціну за цю перемогу: своє життя! Саме тут, на схилах цих пагорбів, в Широкино", - каже командир бригади морської піхоти Андрій Гнатов.

Щойно українські військові у лютому 2015-го вибили окупантів із Широкиного, над цим пагорбом здійнявся синьо-жовтий прапор.

Попри обстріли, бійці на передовій піднімають синьо-жовті прапори

Попри обстріли, бійці на передовій піднімають синьо-жовті прапори

Нині, коли над усією передовою,юридично панує перемир’я, на ділянці фронту біля моря, каже командир підрозділу, дійсно значно зменшилась кількість ворожих атак. Насамперед, з важкого, артилерійського озброєння. Але вибухи лунають і тепер, над селом здіймається чорний дим.

"Ось це, що ви бачите - це прямий наслідок того, що хлопці повісили над Широкиним українські прапори. І це результат - атаки ворожого безпілотного дрону... Це була - одна єдина-єдина - саморобна бомба. Осколковий заряд для підствольного гранатомета: ВОГ 25, перероблений у повітряну бомбу. Для дистанційної атаки", - каже кореспондент ТСН Олександр Моторний.

Від того розриву миттєво спалахнула суха трава й стоси легкозаймистого мотлоху, що колись були людським крамом. Далі вогнище блискавично перекинулось одразу на кілька давно покинутих будинків.

Направді, ті прапори прекрасно видно окупантам і з Безіменного, й від Новоазовська, та не виключено, що навіть від самого державного кордону на межі з РФ. "Сьогодні в черговий раз ми показуємо, що над всією Україною, над всіми звільненими нашими обов’язково будуть майоріти наші прапори", - каже Гнатов.

Нагадаємо, цього ж дня стелу готелю “Інтурист” в околицях анексованої Ялти розмалювали в кольори українського прапора. В такий спосіб невідомі українські патріоти нагадали окупантам про незаконну анексію Криму.

Кореспондент ТСН Олександр Моторний

Повʼязані теми:

Наступна публікація