Bloomberg озвучила суму, яку РФ щомісяця перераховує "ДНР"

Bloomberg озвучила суму, яку РФ щомісяця перераховує "ДНР"

На фінансування "ДНР" РФ витрачає десятки мільйонів доларів / Фото: Reuters

Бойовики на окупованих територіях ввели свою "податкову систему".

Росія кожен місяць пересилає на рахунки так званої ДНР близько 37 мільйонів доларів. Про це повідомила агенція Bloomberg із посиланням на джерела в "адміністрації ДНР".

Раніше експорт вугілля і металів був головним джерелом заробітку в східному регіоні України. Після початку бойових дій окуповані території Донецької області стали повністю залежні від фінансової підтримки РФ. Так, щомісяця на рахунки "ДНР" з Росії приходить близько 2,5 мільярда рублів (37 млн доларів). Агенція вказує, що зазначені кошти нібито йдуть на виплати пенсій.

Крім цього, "ДНР" запустила свою "податкову систему". Про це Bloomberg розповіла голова "центрального банку ДНР" Ірина Нікітіна. За її словами, у підприємців на окупованих територіях Донбасу відкрито 14 тисяч рахунків. Це дозволяє імпортерам платити своїм постачальникам з Росії через російських кредиторів або через банк у Південній Осетії.

Один з бойовиків "ДНР" - Олександр Ходаковський повідомив, що до початку бойових дій на Донбасі ціни в магазинах були втричі меншими. Наразі на прилавках з'являються російські товари, які за вартістю значно дорожчі.

Нагадаємо, раніше силовики викрили масштабну схему фінансування бойовиків "ДНР".

Повʼязані теми:

Наступна публікація