Бойовики 13 разів обстрілювали позиції ООС: один український захисник зазнав поранень

Бойовики 13 разів обстрілювали позиції ООС: один український захисник зазнав поранень

Фото: УНІАН

За даними розвідки, 29 травня наші воїни поранили одного окупанта.

Минулої доби збройні формування Російської Федерації 13 разів порушили режим припинення вогню та обстріляли наші позиції з заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібрів 120 мм і 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. 

Як повідомляє пресцентр ООС у ранковому зведенні 30 травня, внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення.

Так, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляв наші позиції неподалік Богданівки та Невельського. Біля населених пунктів Березове і Новотроїцьке ворог застосував гранатомети різних систем, а поблизу Лебединського і Старогнатівки, окупанти, окрім гранатометів, використали ще й великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Проти українських захисників, які обороняють підступи до Авдіївки найманці відкривали вогонь із мінометів калібру 82 мм, ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" неподалік Луганського противник неодноразово вів вогонь по наших військовослужбовцях зі 120-мм мінометів, гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Міномети калібру 82 мм агресор застосував біля населених пунктів Гладосове і Новгородське, а на околицях Кримського окупанти двічі відкривали вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

Окрім того, у вечірній час 29 травня з окупованого Первомайська збройні формування РФ цілеспрямовано обстріляли ділянку розведення № 2 Золоте зі станкових протитанкових гранатометів. Такі провокації вкотре засвідчили, що ворог свідомо не бажає дотримуватись існуючих мирних домовленостей. На ділянках розведення №1 та №3 режим "тиша" дотримувався.

Від початку поточної доби російські збройні формування в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" неподалік населеного пункту Авдіївка загарбники вели вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. За поточну добу втрат серед українських захисників немає.

Нагадаємо, у п’ятницю, 29 травня, на Донбасі внаслідок обстрілу російських найманців один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення

Повʼязані теми:

Наступна публікація