Бойовики біля Донецька вирішили використовувати котів у протистоянні з українською армією

Бойовики біля Донецька вирішили використовувати котів у протистоянні з українською армією

Фото: ТСН

Тварин окупанти безжально підставляють під кулі.

На околицях окупованого Донецька бойовики використовують жорстокі хитрощі для протистояння українським військовим. Терористи не шкодують собак і котів для своїх цілей, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Це їх не зупиняло і не зупиняє, як ви бачите. Будинки розбиті пострілами танків. І міномети, і артилерія працювали по місцевих. Це вдень затишшя, а вночі періодично обстріли тривають. В основному, стрілецька зброя, кулемети і РПГ", - розповів прес-офіцер однієї з бригад ЗСУ Іван Бордюг.

Бойовики використовують собак і котів для відволікання уваги українських бійців

Бойовики використовують собак і котів для відволікання уваги українських бійців

Така діяльність бойовиків призвела до того, що нині цілі вулиці Мар'їнки безлюдні. Від старих мешканців залишилися по дворах їхні чотирилапі покинуті друзі. Собаки прибились до вояків, вже є пси-інваліди війни, які надибали на ворожі розтяжки. Військові кажуть, що бої у населеному пункті найскладніші в плані тактики, бо фронт вимірюється не в кілометрах переораного від вибухів чорнозему, а сотнями метрів вулиць із хатами та підвалами, які можуть стати фортецями. "У полях видимість краща, у місті багато закапелків, приміщень і дерев. Вони можуть викинути кота для перевірки: якщо по ньому ніхто не стріляє, може людина вилізти", - розповів один із солдатів.

Боєць із позивним "Ряба" колишній підприємець, а тепер з автоматом в руках боронить один з багатьох покинутих будинків у місті. Позиції ретельно маскують, оскільки на протилежному боці працюють снайпери. "Говорити про якесь перемир’я зарано", - констатує військовослужбовець.

Кореспондент ТСН Руслан Ярмолюк

Повʼязані теми:

Наступна публікація