Бойовики будують підземні фортеці, а під Горлівкою ЗСУ займають позиції терористів

Бойовики будують підземні фортеці, а під Горлівкою ЗСУ займають позиції терористів

Фото: Reuters

На думку екс-охоронця "Мотороли", ворогу слід створювати котли.

Нове просування українського війська - це формулюють зараз так - у районі селища Петрівське на Донеччині. Бойовики заявляють, що село - вже повністю під контролем України. Звільнене нещодавно село Південне під Горлівкою, здається, не остання перемога України на східному фронті, йдеться у сюжеті ТСН.Тиждень.

Тиждень трофеїв навколо Горлівки розпочався із вдалого рейду розвідників батальйону "Донбас-Україна". Вони тихо зайшли, тихо пішли і повернулись із полоненими.

Схожі на безхатьків, розгублені і нетверезі, - командир розвідників швидко збагнув, як узяти зненацька таких вояків. Зокрема, бійці вдали із себе бойовиків. Боєць із позивним "Вокер": "Зіграти під своїх. З'ясував, що вони вживали алкоголь. Сказав їм, що ви - сволота п'яна. Виходь без зброї. Сказав вийти".

Місія п’яних камікадзе, як з’ясувалось, була - протриматись декілька годин до підходу кадрових росіян.

Євген Листопад на початку війни був охоронцем "Мотороли". Колишній бойовик зараз служить на боці ЗСУ. Він минуле з Моторолою згадує неохоче. "У принципі, його боялись. Аеропорт брала не "Спарта", а росіяни", - додав він.

Чоловік нібито розчарувався, покаявся і пішов виправляти помилки минулого. Держава пробачила і навіть довірила йому зброю. Тепер Євген радить, як краще здолати своїх колишніх поплічників під Горлівкою. "Воюю на цій ділянці два роки. Портібно брати приклад з противники і робити котел. Якщо підемо в лоб, то будуть втрати. Людей потрібно берегти", - вважає воїн.

Повільно, але впевнено, Збройні Сили просуваються навколо Горлівки, обходячи велике місто з обох боків.

Втім, недооцінювати противника не варто. Українці просунулись вперед і зайняли колишню позицію сепаратистів між Горлівкою та Дебальцевим. "Думаю, ми перші журналісти, яким вдалося дістатися сюди. Це бліндаж сепаратистів. Позиція, яку нещодавно зайняли українці. Не бліндаж навіть, а ціла підземна квартира, зроблена в промисловий спосіб екскаваторами і кранами. Я сподіваюсь, у найближчому майбутньому таких чужих позицій, які займають Збройні Сили, побільшає", - зазначив кореспондент Андрій Цаплієнко.

Українці в роздумі: що далі робити з ворожою підземною фортецею. "Противник збудував собі. Не було варіантів у нього. Він собі пішов звідси", - сказав військовий "Федос", офіцер 25 батальйону.

Поставки "Джавелінів" до українського війська серйозно налякали ворога, тож він розпочав власне виробництво ракет. Не надто складну технологію використовують для хімзаводу в окупованій Горлівці. Потужність - як у авіабомби. Найманці відзняли момент запуску "шайтан-ракети". На щастя, вона не розірвалась. Сапери збагнули: вона скопійована з сирійських зразків. Ймовірно, бойовиками з приватної компанії "Вагнер".

Із позицій під Горлівкою навпроти нас втекли десятки напівтверезих бойовиків. На їхнє місце під виглядом донбаських колаборантів заводять найманців із Росії. Цю ж інформацію підтвердила розвідка: на передову вийшли російські військові з сирійським досвідом.

Андрій Цаплієнко

Вже на околиці Горлівки: українці зайняли позиції бойовиків та захопили полонених

Вже на околиці Горлівки: українці зайняли позиції бойовиків та захопили полонених

Повʼязані теми:

Наступна публікація