Бойовики "ДНР" брешуть про демілітаризацію Широкиного, продовжуючи пекельні обстріли

Бойовики "ДНР" брешуть про демілітаризацію Широкиного, продовжуючи пекельні обстріли

Фото: Четверта влада

Частина Широкиного заповнена озброєними бойовиками, що виключає встановлення демілітаризованої зони.

Фото: Четверта влада
У середу, 1 липня, один із ватажків "ДНР" Денис Пушилін заявив про те, що вони оголосили Широкине демілітаризованою зоною, а своїм бойовикам віддали наказ не стріляти. Це рішення було представлено як "акт доброї волі та демонстрації мирних намірів".

Однак у добрі наміри бойовиків вже мало хто вірить. Так, нардеп і колишній комбат "Донбасу" Семен Семенченко висміяв їхню заяву на своїй сторінці у Facebook: "Хороша міна при поганій грі! Отримуючи впродовж півроку по рогах від добровольців "Азову", "Донбасу", ВСУ, випробувавши всі засоби прориву до Маріуполя у цьому напрямку, можна дозволити собі розповідати казки про "демілітаризацію" і "мирні наміри".

У штабі АТО також спростували такі заяви бойовиків, зауваживши, що станом на 8-му ранку у Широкиному було зафіксовано найбільше обстрілів.

"Впродовж цієї ночі найзапекліші обстріли з боку незаконних збройних формувань відбувалися саме по Широкиному. Практично ніде у зоні АТО не стріляли, а на підступах до Бердянського [село на захід від Широкиного] бойовики активно застосовували важку артилерію", - повідомив ТСН.ua речник штабу АТО Антон Миронович.

Майор додав, що українська сторона однозначно виступає за те, щоб створити у Широкиному демілітаризовану зону, але цьому заважають обстріли бойовиків.

"Брехня - це один із їхніх головних методів ведення дискусій. Коли бойовики застосовують озброєння, зокрема важке, коли вони обстріляли Маріуполь з "Градів", виникають сумніви, що вони самі відведуть важку артилерію. Демілітаризована зона означає, що там не повинно бути жодної людини зі зброєю, а наразі частина Широкиного заполонена бойовиками. Крім того, і на підступах. І сьогодні важка артилерія там стріляла", - розповів Миронович.

Речник штабу АТО наголосив, що біля Широкиного у противника зосереджена достатня кількість особового складу і техніки, щоб завдати сильної шкоди і підійти до Маріуполя. "Якщо ми тільки звільнимо [Широкине], а наші військові відійдуть, вони вже одразу будуть під Маріуполем", - застеріг Миронович.

Повʼязані теми:

Наступна публікація