Бойовики "ДНР" на сім годин затримали водія і обладнання для ОБСЄ

Бойовики "ДНР" на сім годин затримали водія і обладнання для ОБСЄ

Фото: ОБСЄ

Дії терористів в організації назвали порушенням Мінських угод.

Бойовики незаконного збройного формування "ДНР" затримали і більше семи годин утримували водія та вантажівку з обладнанням для камери ОБСЄ.

Про це у Twitter повідомила прес-служба Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Інцидент стався в окупованому бойовиками селищі Оленівка на Донеччині. У ОБСЄ наголосили, що своїми діями "ДНР" перешкоджає свободі пересування СММ.

Пізніше організація повідомила, що через 7,5 годин бойовики відпустили водія і вантажівку з обладнанням. В ОБСЄ дії терористів назвали порушенням Мінських угод.

"Сторони зобов'язані дотримуватися Мінських угод і мандата СММ ОБСЄ, зокрема допускати моніторинг із використанням технічних засобів… ОБСЄ потрібен повний/безперешкодний доступ для виконання своєї роботи – сторони мусять захищати свободу пересування СММ", - йдеться у заявах СММ.

Раніше у прес-центрі штабу АТО заявили, що, за оперативною інформацією, найближчим часом бойовики готують низку терористичних актів проти представників ОБСЄ, з подальшим звинуваченням у цьому української армії. Прес-центр наголошує – сили АТО суворо дотримуються мирних домовленостей.

Повʼязані теми:

Наступна публікація