Бойовики "ДНР" не пустили на свою територію журналістів Deutsche Welle

Бойовики "ДНР" не пустили на свою територію журналістів Deutsche Welle

Фото: Getty Images

Репортери хотіли супроводжувати місію ОБСЄ.

Бойовики терористичного угруповання "ДНР" не пустили на свою територію журналістів німецького видання Deutsche Welle.

Про це повідомив київський кореспондент видання Крістіану Тріппе.

За його словами, він і його знімальна група мали намір супроводжувати спостерігачів ОБСЄ на чолі зі швейцарським дипломатом Олександром Хугом до Донецька. При цьому вони заздалегідь письмово запитали дозвіл "прес-центру" терористів і домовилися про інтерв'ю з їхнім представником.

Проте на КПП "Мар'їнка" бойовики відмовилися пропустити журналістів, посилаючись на вказівку "спецслужб ДНР". Репортери опинилися між двох фронтів і лише за годину змогли повернутися в безпечну зону, контрольовану українською армією.

Нагадаємо, у п'ятницю, 25 листопада, кореспонденти "Дождя" Полонський і Єрженков перестали виходити на зв'язок із редакцією, коли перебували у Донецьку. Раніше для роботи в місті вони одержали акредитацію в українському СБУ та "міністерстві інформації "ДНР".

Згодом з'явилася інформація про те, що членів знімальної групи "Дождя" "видворили" з території так званої "ДНР"

Зранку 26 листопада стало відомо, що так звані "спецслужби" самопроголошеної "ДНР" таки звільнили членів знімальної групи російського телеканалу "Дождь" Сергія Єрженкова та Василя Полонського, і вони розповіли подробиці свого затримання.

Повʼязані теми:

Наступна публікація