Бойовики "ДНР" вимагають від Vodafone надіслати ремонтників та платити за спожиту електрику

Бойовики "ДНР" вимагають від Vodafone надіслати ремонтників та платити за спожиту електрику

Фото: Reuters

Так зване керівництво "республіки" надіслало до компанії офіційного листа.

Так званий міністр зв'язку "ДНР" надіслав до компанії Vodafone листа, у якому попросив надати фахівців для ремонту технічного обладнання та відновлення зв'язку на території окупованого Донбасу. Про це йдеться в "офіційному" зверненні, що надійшло на адресу українського оператора, пише "ОстроВ".

"З огляду на той факт, що "Vodafone" закрив доступ технічному персоналу колишнього "МТС-Україна" до свого обладнання, а також у зв'язку з тим, що фахівці, які залишилися, не в змозі вирішувати складні комутаційні завдання, просимо компанію "Vodafone" надіслати персонал для аудиту технічного стану і запуску мережі на території "ДНР", - пише "міністр".

Та додає, що саме українська компанія має сплачувати за спожиту нею на території ОРДО електроенергію.

"Звертаємо увагу, що представникам українського оператора необхідно пропрацювати низку адміністративних питань з суб'єктами господарювання "республіки", зокрема, питання сплати за електроенергію. "Міністерство зв'язку" не може здійснювати оплату комунальних послуг за експлуатацію комутаційних вузлів "Vodafone" з бюджету "ДНР", - вважає так званий чиновник.

Нагадаємо, на території окупованого Донбасу ще від 11 січня зник мобільний зв'язок. Пізніше, 19 січня, у Vodafone заявили про завершення робіт з його відновлення. На окупованій території Донецької області терористи "ДНР" не дали можливості компанії провести ремонтні роботи. При цьому зв'язок в окупованій частині Луганської області був відновлений.

Повʼязані теми:

Наступна публікація