Бойовики "ДНР" висунули Україні жорсткі умови для обміну полоненими

Бойовики "ДНР" висунули Україні жорсткі умови для обміну полоненими

Фото: УНІАН

Бойовики заявили, що обміни не припиняться, але не за формулою "всіх на всіх".

Бойовики "ДНР" вважають неможливим обмін полоненими за формулою "всіх на всіх", передбаченої Мінськими угодами, до припинення бойових дій.

Про це заявила так звана "омбудсменка "ДНР" Дарина Морозова, повідомляє "Інтерфакс-Росія".

"Тому, що будуть нові затримання, поки немає закону про амністію, поки немає закону, що забороняє переслідування осіб, які брали участь в конфлікті на Донбасі. Тобто, кожній людині можна якісь претензії висунути. Відповідно, обмін "всіх на всіх" неможливий до повної зупинки конфлікту", - заявила Морозова.

За її словами, нібито в ув'язненні на підконтрольній території перебуває енна кількість бойовиків "ДНР". Тому обміни не припиняться.

Раніше повідомлялося, що бойовики так званої "ДНР" не будуть обговорювати з Україною процес організації та подальшого проведення наступного обміну ув'язненими. Це можливо тільки після проведення "процесуального очищення".

Нагадаємо, 29 грудня неподалік від КПВВ "Майорське" на Донбасі відбувся масштабний обмін утримуваними особами. На підконтрольну Україні територію повернулися полонені, яких утримували бойовики "Л/ДНР". Зокрема, серед них танкіст Богдан Пантюшенко, спецназівці Сергій Глондар і Олександр Кориньков, журналіст Станіслав Асєєв та багато інших.

У той же час, росіянам віддали організаторів теракту в Харкові, в якому загинули четверо осіб, екс-беркутівців, яких звинувачують у розстрілах на Майдані, а також ряд російських диверсантів, сепаратистів, шпигунів і терористів. Україні повернули 76 осіб (12 військових і 64 цивільних) в обмін на 127 осіб зі списку ОРДЛО.

Повʼязані теми:

Наступна публікація