Бойовики гатили по позиціях військових у районі Донецького аеропорту та довколишніх селищ. Мапа АТО

Бойовики гатили по позиціях військових у районі Донецького аеропорту та довколишніх селищ. Мапа АТО

Фото: Reuters

По позиціях бійців АТО біля Авдіївки випустили понад 200 мін.

Протягом минулої доби бойовики вели вогонь переважно в районі Донецького аеропорту.

Про це заявив речник Адміністрації президента з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

"Протягом цілого дня бойовики зосередили вогонь у районі Донецького аеропорту, насамперед на наших позиціях біля Авдіївки. За добу по позиціях біля Авдіївки було випущено понад 200 мін з 82-мм та 120-мм мінометів. Завдяки облаштованим опорним пунктам і навичкам наших військовослужбовців, жоден з них не постраждав внаслідок цих обстрілів", - сказав він.

До того ж, посилаючись на правоохоронців, Лисенко розповів, що обстріли, які продовжилися сьогодні, зруйнували два житлових будинки, де проживали мирні мешканці. Зокрема, мінометні обстріли були зафіксовані в районі Пісків, Опитного і Луганського.

"Бойовики також застосували стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети і гранатомети, а поблизу Опитного снайпер бойовиків намагався поцілити у наших бійців. Також неспокійно було біля села Троїцьке", - додав він.

За словами Лисенка, на маріупольському напрямку бойовики порушували режим припинення вогню, стріляючи винятково зі стрілецької зброї.

"П'ять провокацій було зафіксовано біля Мар'їнки, і ще по одній біля Широкиного та Водяного", - наголосив речник АТО, зазначивши, що на луганському напрямку доба пройшла спокійно.

Фото: Інформаційно-аналітичний центр РНБО

Раніше штаб АТО повідомляв, що протягом минулої доби ворог 38 разів відкривав вогонь по українських опорних пунктах. Тільки в районі Авдіївки терористи з 18 і до півночі зробили 7 прицільних мінометних обстрілів українських позицій, випустивши при цьому 80 мін.

Повʼязані теми:

Наступна публікація