Бойовики хочуть, щоб закон про вибори на окупованому Донбасі погодили в Мінську

Бойовики хочуть, щоб закон про вибори на окупованому Донбасі погодили в Мінську

Терористи заявили, що хочуть працювати над законом про вибори / Фото: Reuters

Проекти поправок до Конституції України теж хочуть розглянути в столиці Білорусі.

Ватажки "ЛНР" і "ДНР" вважають, що закон про вибори на окупованих бойовиками територіях повинен бути парафований учасниками Контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це заявляють представники "ДНР" і "ЛНР" в Контактній групі Денис Пушилин і Владислав Дейнего, передає пропагандистський сайт бойовиків "Донецьке агентство новин".

"Ми вважаємо, що проект окремого закону про вибори, як і проекти поправок до Конституції України та інших актів, повинні парафуватися усіма учасниками Мінських переговорів", — заявили вони.

За словами Пушилина і Дейнего, у випадку, "якщо під час голосування у Верховній Раді або з інших причин узгоджений текст буде змінено, вважати це грубим і неприйнятним порушенням Комплексу заходів".

Також терористи заявили, що хочуть працювати над законом про вибори.

"Ми готові працювати разом з усіма учасниками Мінських переговорів над узгодженням проекту окремого закону про вибори. Але ця робота може бути продовжена тільки після офіційного затвердження регламенту Контактної Групи і Робочих груп. Потрібно протокольно закріплювати як розбіжності, так і компроміси. І чітко розуміти яке рішення вважати узгодженими, а яке ні", — зазначають Пушилін і Дейнего.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики "ЛНР" і "ДНР" скасували заплановані на листопад "місцеві вибори". Ватажки псевдореспублик вирішили перенести їх на 2016 рік.

Наступна публікація