Бойовики інтенсивно гатять по українських військових із танків та іншої важкої зброї

Бойовики інтенсивно гатять по українських військових із танків та іншої важкої зброї

Фото: Міністерство оборони України

Найбільше обстрілів фіксують біля Авдіївки, Красногорівки, Новгородського, Мар'їнки, Зайцевого, Зеніта та Широкиного.

Увечері четверга, 23 березня, бойовики посилили обстріли українських військових у зоні АТО на Донбасі. Почали гатити з танків, не кажучи вже про інше важке озброєння, що вони постійно застосовують.

"Українська сторона СЦКК констатує, що противник нехтуючи усіма Мінськими домовленостями інтенсивно застосовує заборонене озброєння по усіх напрямках уздовж лінії розмежування. Так, 23 березня, починаючи від 16:20 незаконні збройні формування ОРДО застосували 12 танкових снарядів калібру 125 мм, близько 50 мін калібру 120 мм, понад 80 міни калібру 82 мм, АГС – 203 постріли та усі типи стрілецького озброєння. Усі обстріли бойовики здійснювали по позиціях Збройних сил України та по ділянках місцевості поблизу населених пунктів Авдіївка, Красногорівка, Новгородське, Мар'їнка, Зайцеве та Зеніт. Надалі продовжується застосування 122-мм переносного реактивного комплексу "Град-П" ("Партизан") – 2 постріли у напрямку населеного пункту Широкине. Також декілька разів працював снайпер", - ідеться в повідомленні прес-центру штабу АТО.

За попередніми даними, жертв серед мирного населення немає.

"Такі дії незаконних збройних формувань ОРДО свідчать про грубі порушення Мінських домовленостей, свідоме планування та здійснення терористичних актів проти мирного населення та військовослужбовців Збройних сил України, а також про цілеспрямовані дії щодо подальшого загострення конфлікту та небажання дотримуватися режиму припинення вогню", - наголошують у штабі АТО.

Раніше бойовики обстріляли позиції ЗСУ із "Градів". Поранення отримали троє українських бійців.

Біля лінії вогню: Маріуполь за 20 кілометрів від фронту намагається жити мирним життям

Біля лінії вогню: Маріуполь за 20 кілометрів від фронту намагається жити мирним життям

Повʼязані теми:

Наступна публікація