Бойовики із "Града" обстріляли Авдіївку. Хроніка АТО

Бойовики із "Града" обстріляли Авдіївку. Хроніка АТО

Фото: Reuters

У понеділок українська армія нарахувала дев'ять ворожих обстрілів.

У зоні АТО на Донбасі протягом понеділка, 11 грудня, бойовики дев'ять разів відкривали вогонь по позиціях української армії, а в районі Авдіївки гатили з "Града".

"Обстріли російсько-окупаційними військами з мінометів позицій захисників України та з реактивних систем залпового вогню мирного населеного пункту – такі підсумки сьогоднішнього дня. Загалом, від опівночі російські найманці здійснили 9 прицільних обстрілів позицій сил АТО. У чотирьох випадках наші воїни давали агресору адекватну відповідь з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї", - ідеться у зведенні прес-центру штабу АТО.

На Луганському напрямку бойовики близько двох годин з мінометів різних калібрів обстрілювали оборонні укріплення сил АТО біля Травневого, випустивши загалом 40 мін. У цьому ж районі вони застосували 82-мм міномети поблизу Луганського, а озброєння БМП – неподалік Світлодарська. З гранатометів різних типів вели вогонь біля Зайцевого та Попасної, а з великокаліберних кулеметів - біля Новозванівки.

На Донецькому напрямку найгарячіше було у передмісті Авдіївки. Там бойовики з 82-мм мінометів і гранатометів били по позиціях довкола Кам’янки й Опитного. В обідню пору, наражаючи на небезпеку цивільне населення, бойовики підступно обстріляли саму Авдіївку. З реактивнивних систем залпового вогню "Град" по цьому прифронтовому місту випустили три реактивні снаряди. Люди не постраждали, проте пошкоджено контактну лінію залізничної колії та високовольтну ЛЕП на ділянці Ясинувата – Авдіївський коксохімічний завод.

На Приазов’ї бойовики з озброєння БМП порушували перемир’я поблизу Гнутового.

Раніше українські військові показали вщент розбиті позиції після нічних обстрілів бойовиків.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація