Бойовики "ЛДНР" хочуть увійти до підконтрольної Росії "Співдружності невизнаних держав"

Бойовики "ЛДНР" хочуть увійти до підконтрольної Росії "Співдружності невизнаних держав"

Фото: Reuters

До "СНД-2" входять Абхазія, Нагорний Карабах, Придністровська Молдавська Республіка та Південна Осетія.

Бойовики "ЛНР" та "ДНР" збираються увійти до складу об’єднання "Співдружність невизнаних держав", щоб " підвищити свою легітимність".

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook координатор групи "Інформаційний спротив", нардеп Дмитро Тимчук.

"У "адміністрації глави ДНР" обговорюється можливість "підвищення легітимності" "ДНР" і "ЛНР" шляхом їх приєднання до т.зв. "Співдружності невизнаних держав" (у Росії також іменується як "СНД-2")", - написав він.

За словами Тимчука, це об’єднання було створено в 2000 р. (в першому форматі - в 1992 р.), нині в нього входять Абхазія, Нагорний Карабах, Придністровська Молдавська Республіка та Південна Осетія.

"Від 2008 р. (після агресії РФ проти Грузії і входження в «СНД-2» Абхазії і Південної Осетії) це формування курується адміністрацією президента РФ", - додав нардеп.

Нагадаємо, у вищій і середній ланці "адміністрації глави ДНР" поширюються чутки про зміну керівного складу "ДНР" в жовтні цього року.  Зазначається, що ці чутки базуються на останніх подіях в окупованому Донецьку. "Так, 05.09.2017 в Донецьку відбулася нарада за участю вищого керівництва "ДНР" і представників РФ з питань подальшого розвитку "ДНР". За вказівкою російської сторони, участь в нараді взяло обмежене коло ватажків "ДНР", при цьому, наприклад, лідер громадського руху "Донецька республіка" Д. Пушилін не був на нього допущений", - йшлося у повідомленні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація