Бойовики "ЛНР" передали Україні 54 засуджених, які відбували покарання на окупованій території

Бойовики "ЛНР" передали Україні 54 засуджених, які відбували покарання на окупованій території

Фото: Людмила Денісова / Facebook

Від грудня 2018 року Україні було передано 373 особи, з яких 105 вже було звільнено.

Бойовики "ЛНР" передали на підконтрольну Україні територію 54 засуджених, які відбували покарання на окупованому Донбасі.

Про це на своїй сторінці у Facebook пише уповноважена з прав людини Людмила Денісова.

"Зазначаю, що під час передачі від представників "ЛНР" отримано 54 особи. Серед них наймолодшому – 26 роки, а найстаршому – 61 рік. Ці засуджені проживали на території Луганської, Донецької, Харківської, Запорізької та Кіровоградської областей та м. Києві. Відразу після проходження усіх необхідних процедур одну особу сьогодні ж буде звільнено, у зв’язку із закінченням строку відбування покарання", - заявила вона.

Також Денісова зазначила, що їй було передано 10 кримінальних справ, щодо яких засуджені можуть звернутися із апеляціями або касаціями.  За її словами, від грудня 2018 року на підконтрольну Україні територію було передано 373 засуджених, з яких 105 вже вийшли на волю.

Сьогодні на мосту біля міста Щастя всьоме відбулась передача засуджених громадян України, які перебували в...

Опубліковано Людмилою Денісовою Четвер, 12 вересня 2019 р.

Нагадаємо, 7 вересня відбувся обмін полоненими між Україною та РФ у форматі "35 на 35". Літак з українськими бранцями приземлився у столичному аеропорту "Бориспіль", де на нього чекали рідні та близькі, журналісти і президент України Володимир Зеленський. Серед українців, які повернулися додому – Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Павло Гриб, Володимир Балух, Микола Карпюк, українські моряки, захоплені росіянами у Керченській протоці та інші. Повний список усіх 35 звільнених українців - дивіться за посиланням

Натомість літак з росіянами був направлений до московського аеропорту "Внуково". Серед осіб, яких в рамках обміну направили до Москви, були серед інших колишній зенітник "ДНР" Володимир Цемах та звинувачений у держзраді керівник "РИА Новости Україна"  Кирило Вишинський. Цемаха, який є фігурантом справи про збиття рейсу MH17, перед обміном допитали голландські слідчі

Повний список, тих, кого Україна віддала Росії задля повернення своїх бранців, дивіться тут. 

Кирило Вишинський – єдиний, хто з’являється в медіа РФ після обміну

Кирило Вишинський – єдиний, хто з’являється в медіа РФ після обміну

Повʼязані теми:

Наступна публікація