Бойовики "ЛНР" посадили на 12 років чоловіка, який співав українську пісню в барі - ООН

Бойовики "ЛНР" посадили на 12 років чоловіка, який співав українську пісню в барі - ООН

Фото: Reuters

Людину звинуватили у "державній зраді".

Бойовики незаконного збройного формування "ЛНР" засудили до 12 років в'язниці місцевого жителя. Його затримали за те, що він співав українську пісню в барі.

Про це йдеться в доповіді Управління Верховного комісара ООН з прав людини, передають "Новости Донбасса".

Закритий "судовий розгляд" тривав два тижні і в підсумку чоловіка визнали винним в "державній зраді". Деталі цього "звинувачення" і "вироку" невідомі, йдеться в документі.

В ООН також зазначили, що "адвокат захисту", якого призначило "міністерство держбезпеки ЛНР" брав участь не в усіх "судових засіданнях" і жодного разу не відвідав підзахисного під час його перебування під вартою.

Нагадаємо, у Білорусі два роки колонії за підтримку самопроголошеної "ЛНР" присудили жителю Гомеля Віталію Котлобаю, який раніше служив у лавах бойовиків на Сході України. 29-річного чоловіка визнали винним в участі у незаконному збройному формуванні. На окупованій території Луганської області він входив до складу так званого "козачого полку". На суді Котлобай не заперечував, що був серед "козаків", але намагався переконати слідство, що участі у військових діях не брав. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація