Бойовики "ЛНР" спростували заяву Туки про відведення своїх військ зі Станиці Луганської

Бойовики "ЛНР" спростували заяву Туки про відведення своїх військ зі Станиці Луганської

Бойовики "ЛНР" залишаються на своїх позиціях у Станиці Луганській. / Фото: Reuters

Сепаратисти звинувачують українську сторону в неготовності почати розведення сторін.

Бойовики угруповання "ЛНР" заперечують, що почали відводити свої війська зі Станиці Луганської, про що раніше заявив заступник міністра України з питань окупованих територій Георгій Тука.

Офіційний представник "народної міліції ЛНР" Андрій Марочко розповів сепаратистському виданню "ЛИЦ", що станом на 18.30 вівторка 10 жовтня бойовики не приступали до відведення сил в районі селища.

Марочко звинуватив українську сторону в тому, що вона, за його словами, до цих пір не підтвердила готовність відвести свої війська від Станиці Луганської. Бойовики "ЛНР" заявляють, що почнуть відведення своїх сил одночасно з українською армією.

Нагадаємо, 21 вересня в Мінську було підписано рамкове рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів на Донбасі. Домовленість стосується трьох ділянок – Станиці Луганської, Золотого і Петровського.

9 жовтня Міноборони України повідомило, що, враховуючи систематичний характер порушення бойовиками "Рамкового рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів", Збройні сили України змушені були перенести строки відведення розташованих в районі Станиці Луганської підрозділів.

Заплановане розведення військ у Станиці Луганській відкладається через обстріли

Заплановане розведення військ у Станиці Луганській відкладається через обстріли

Повʼязані теми:

Наступна публікація